Seară francofonă la Camera de Comerţ

În cursul săptămânii trecute, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, a fost marcată Ziua Internaţio­nală a Francofoniei.
La întâlnire au participat, Cyrille Fierobe, director al Institutului Francez din Timi­șoara, Florin Didilescu, preşedinte al asociaţiei AMIFRAN şi Gheorghe Seculici, preşedinte al CCIA Arad alături de reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile, cu preocupări în sfera francofoniei. Programul a inclus şi un recital de poezie franceză susţinut de doi membri ai trupei de teatru licean francofon Amifran.
Directorul Institutului Francez din Ti­mi­şoara a subliniat faptul că, una din  priorităţile Institutului este sprijinirea proiectului Timi­şoara Capitală Culturală Europeană şi că parteneriatul cu Aradul reprezintă un atu în această competiţie.
În cadrul discuţiilor, Florin Didilescu, un susţinător al francofoniei, a apreciat acti­vitatea pe care CCIA Arad o acordă promovării valorilor francofone şi a amintit că „anul acesta se sărbătoresc 25 de ediţii ale Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr AMIFRAN”. Festivalul va avea loc în perioada 21-27 octombrie, la Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.
„Ne alăturăm eforturilor Institutului Francez din Timişoara şi Asociaţiei
AMIFRAN, de promovare culturală şi dezvoltare economică în spaţiul francofon arădean şi urmărim, de asemenea, conso­lidarea valorilor francofone în regiunea noastră. Încurajez tinerii să utilizeze limba franceză, ca important mijloc de dialog intercultural şi de facilitare a accesului pe piaţa muncii”, a declarat preşedintele CCIA Arad, Gheor­ghe Seculici.
(A.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni