Nicio abatere de la parcursul perfect: Crișul Chișineu-Criș – Victoria Zăbrani 2-0

Deși diferența de puncte este enormă între formațiile ce s-au înfruntat azi la Chișineu-Criș, liderul știa că o formație schimbată a Zăbraniului, cu experimentații
Irimia, Francescu, Dragu sau Corlățeanu, nu va fi ușor de bătut. Dar, asta avea să aibă mai puțină importanță, atâta timp cât alte trei puncte au intrat în contul trupei lui Mihai Roșca.
Victoria a luat poziții defensive în start, lăsând inițiativa unei formații gazdă ce nu a putut conta pe Lung și Borșa, jucători obișnuiți cu primul „unsprezece”. Un prim sfert de oră fără ocazii a fost interupt de o fază destul de contestată de oaspeți. Irimia a ieșit la intercepție în fața lui Modan și Alin Mihai, ultimul a căzut la limita careului și „centralul” Nicoraș a dictat penalty. Turcuș a fost cel care și-a asumat execuția și a făcut 1-0. Odată trecute în avantaj, gazdele nu au mai forțat, așteptând ca vizitatorii să iasă mai mult la joc și să beneficieze de spații pentru contre.
Și, într-adevăr, Zăbraniul și-a schim­-bat modul de abordare a meciului după pauză și, pe fondul dominării teritoriale, chiar a ratat o ocazie mare. Zele a centrat bine și nou intratul Iorgovan a reluat cu capul milimetric pe lângă poartă. Și, în loc de 1-1, în minutul 67, s-a făcut 2-0. La o fază la care vizitatorii au solicitat fault la Olariu, Crișul a dezvoltat bine atacul, Mihai a pasat excelent în fața porții și Modan a înscris cel de-al 18-lea său gol în acest campionat. Meciul părea că se deschide un minut mai târziu, când Asandului a fost eliminat de pe teren pentru că și-a bruscat un adversar, Zăbraniul nu a avut forța să profite. Dimpotrivă, Irimia, care cu această ocazie și-a revăzut colegii de la Pâncota, Pavel, Gâlcă sau Mihai, a mai avut de lucru la șuturile lui Modan.
Marcator în toate cele trei etape ale returului, Nicu Modan speră ca echipa să nu oprească șirul victoriilor până la final. „Am întâlnit o echipă destul de incomodă, care s-a apărat pe două linii și ne-a pus și ceva probleme în atac, dar victoria noastră este mai mult decât meritată. Sper doar să continuăm pe aceeași linie, să câștigăm campionatul cu victorii pe linie, iar eu sper să ajut cât de mult pot. Asta înseamnă în special goluri, chiar cred că pot să-l întrec pe Arsene în clasamentul marcatorilor”, a spus tânărul atacant.
Zăbraniul rămâne cu o evoluție satisfăcătoare pe terenul liderului, dar și cu dubii la fazele celor două goluri. „Sigur, Crișul e o echipă mai legată și mai pregătită decât noi. Se antrenează profesionist, în fiecare zi a săptămânii, pe când noi ne întâlnim de două ori între meciurile oficiale și acest lucru contează. Asta nu însemnă că nu suntem puțin dezamăgiți de maniera în care am luat cele două goluri, în urma unui penalty care nu a prea fost și al unui fault asupra lui Olariu la mijlocul terenului, cu jumătate din echipa mea oprindu-se din alergat. Repet, asta nu înseamnă că cei de la Criș nu au meritat victoria azi, dar… Asta e, mă bucur că am crescut ca și joc și atitudine față de partida din etapa trecută, dacă progresul e constant, vom ajunge la un nivel apropiat de ceea ce-mi doresc eu de la echipă”, a replicat Adrian Abrudean, care a și anunțat divorțul de Alin Goldiș.
Formații:
Crișul: Mucha – Ciornei, Teședan, Al. Pavel, Jude – Gâlcă, Turcuș, Jichici, Asandului – Al. Mihai (83 Marinescu), Modan.
Zăbrani: Irimia – Strango, Francescu, Cati, Dragu –D. Crișan, Corlățeanu (71 Al. Goldiș), Zele – Topai (60 Iorgovan), L. Olariu (71 Rogojinaru),  Filip.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Sebastian Pantea, Cristian Cășuț. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Andras Mako