Încurcați de „verișorii” arădeni: Național Sebiș – UTA II 1-1

Pentru încă un sezon, echipa fanion a Aradului s-ar putea pune de-a curmezișul intențiilor de promovare ale sebișenilor. O făcea în urmă cu două sezoane, când a ajuns cu prima echipă în eșalonul secund, pentru ca acum „satelitul” să fie ghimpe în coasta Naționalului. Tinerii „roș-albi” au plecat cu un punct de pe malul Crișului Alb, la capătul unei partide în care i-au pus destule probleme liderului.
Călin Cojocaru a schimbat multe în echipa de start față de runda trecută, dar nu a primit neapărat răspunsul dorit pe teren. Dan Oprescu și Cristi Păcurar s-au prezentat cu 16 jucători mari și lați la Sebiș, ceilalți fiind plecați la Târgu Mureș pentru campionatul Elite.
Chiar dacă utiștii au început curajos partida, ocaziile lui Siminic (voleu puțin pe lângă și apoi șut respins de portarul advers) și Săulescu (blocat la timp de Barna) păreau să păstreze lucrurile într-un făgaș normal. Dar, după o jumătate de oră, „roș-albii” au ieșit și ei la atac, iar Munteanu a avut de lucru la șutul din unghi al lui Dinculescu, iar Stahl a finalizat puțin cu capul pe lângă poartă. De cealaltă parte, transversala l-a salvat pe Barna la voleul lui Mihuța, în timp ce Toma a reluat puțin alături din careu.
Partea secundă a debutat cu o semi-ocazie a lui Mihuța, dar golul a venit la cealaltă poartă. În minutul 64, Costin a centrat în forță de pe dreapta, iar Stahl a trimis din prima, din 10 metri, la colțul lung al porții lui Munteanu. Gazdele au reacționat greu, de abia peste 10 minute, când Susan a fost oprit prin fault în careu de Wild. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Velici doar în transversală și scorul rămânea 0-1. Toma l-a grațiat pe Munteanu după ce a croșetat doi adversari, dar și Pirtea pe Barna în celălalt careu. În cele din urmă, sebișenii au reușit să obțină egalarea la capătul unei faze confuze, în care Velici a fost mai tare ca fundașii adverși și a trimis din cădere în plasă. Era minutul 87, prea târziu pentru ca Naționalul să mai găsească resursele pentru un gol ce le-ar fi permis să evite semi-eșecul.
Formații oficiale:
Sebiș: Munteanu – Ronsenblum (68 Susan), Suciu (81 Cocină), Basic, Siminic – Fuchs (59 Pirtea), Kilin (50 Stupu) – Săulescu, Mihuța, A. Iuga – Velici.
UTA II: Barna – D. Lazăr, R. Iuga, Wild, Dinculescu – Dan, Dobrean (81 Coadă) – Costin (90+2 Ghergar), Toma, Vlad – Stahl (79 Covaci).
Arbitri: Aurel Vărzan (Timișoara) – Tamas Kopriva, Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare). Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Dan Costin (Zalău)