Roșu: „Am făcut un meci slab, de acum înainte nu mai depindem doar de noi”

FOTO: Ciprian Petcuț

UTA a pierdut pentru prima dată de când s-a mutat, prin „grija” admi­nistrației locale arădene, la Șiria. Momentul ales a fost cum nu se mai poate mai prost. Cu cele trei puncte luate azi, FC Brașov o egalează la puncte pe formația „roș-albă” și a reintrat cu șanse mari de reușită în cursa pentru promovare.
La final, Laurențiu Roșu a recunoscut că echipa sa nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. „A făcut un meci slab, mai ales în prima parte. Nu am reușit să legăm pasele așa cum ar fi trebuit, nu am fost agresivi, am stat departe de adversari. Practic, așa am luat și primul gol, cu jucătorul Brașovului plecând de la mijlocul terenului. Ne-a căzut rău acea reușită a lor, doar ce începuse partida și nu am reacționat așa cum trebuia. În plus, am greșit și la executarea cornerelor, a auturilor, a loviturilor libere. Fie am dat mingile afară, fie le-am dat direct la adversari. Am forțat la pauză cu
Curtuiuș, dar se vede că a avut o perioadă de pauză. E adevărat, am avut situații de a marca, dar pe o neatenție în defensiva noastră a venit și golul lor  cu numărul doi. Puteam să reintrăm în joc dacă Petre ar fi marcat din penalty, nu a făcut-o, iar reușita lui Chindriș a venit prea târziu și nu am avut timp să mai facem nimic.  Păcat, era un moment bun în care să ne distanțăm de locurile 3 și 4, dar nu am putut și am fost egalați la puncte de Brașov. E clar că de acum nu mai depindem doar de noi, ci și de jocul rezultatelor. Suntem nevoiți acum să câștigăm și să așteptăm să vedem ce fac celelalte formații, dacă vorbim de promovare directă ca obiectiv. Nu renunțăm la luptă, mai sunt multe etape de disputat și vom lupta până la final”, a declarat antrenorul principal al UTA-ei.
Fostul internațional a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă din prima repriză cu „stegarii”. „Principala problemă a fost că nu am reușit să combinăm, să ieșim cu pase din apărare. Jucătorii din ofensivă, Petre, Copil, Strătilă și Vâlceanu, au fost statici, nu s-au mișcat așa cum trebuia și nu au oferit soluții pentru cei care veneau cu mingea din spate. Astfel, am fost  foarte ușor blocați de FC Brașov. În partea a doua ne-am mișcat mai bine. Bazându-ne pe Curtuiuș, Andor și Muntean, am încercat să ajungem mai mult la poarta adversă, am avut situații mai bune”, a adăugat Roșu.