Aripi frânte în zona promovabilă: UTA – FC Braşov 1-2

FOTO: Ciprian Petcuț

Echipa fanion a Aradului a prins o zi proastă exact când ar fi putut să scape de FC Brașov în lupta pentru promovare. S-a întâmplat exact invers, adică „stegarii” au reintrat serios în „cărți”, ba chiar au avantajul meciurilor directe cu UTA în caz că se va ajunge la egalitate de puncte.
Adili şi Tănase au câştigat lupta pentru titularizare cu David şi Jorza, iar dincolo juniorul Munteanu l-a acompaniat pe Grigorie în atac. Terenul ud, cu bălţi pe unele porţiuni, a incomodat construcţia arădenilor, dar şi execuţiile de la distanţă sau de pe benzi. Braşovenii s-au acomodat mai bine condiţiilor de joc şi la prima fază de poartă au şi preluat conducerea. Chitoșcă a pă­truns în viteză pe dreapta şi l-a surprins pe Miron cu un şut cu exteriorul la colţul scurt. UTA a început să „macine” jocul, a combinat destul la mijlocul terenului, dar ultima pasă a fost mereu greşită. Strătilă, Copil sau Chindriş au încercat câteva lansări în adâncime pentru golgheterul Petre, care nu a ajuns de puţin la întâlnirea cu balonul în două-trei ocazii. Iar când a avut balonul la picioare, balonul s-a oprit în baltă, spre disperarea celor aproximativ 1.300 de arădeni prezenţi la meci. Deşi a pus presiune şi prin nişte faze fixe, arădenii nu şi-au creat nicio ocazie clară în prima parte ce s-a încheiat cu „stegarii” în avantaj de un gol.
Roşu a mutat la pauză cu Marius Curtuiuş în locul lui Copil şi arădenii treceau la sistemul cu două vârfuri clasice. În minutul 50, chiar nou intratul a reluat de puţin pe lângă poartă, cu capul, centrarea din lovitură liberă a lui Gligor. Utiştii au jucat şi cartea Muntean, dar cea mai mare ocazie a „roş-albilor” i-a aparţinut lui Chindriş.  Pe o contră, Fl. Iacob a respins cu pumnii din faţa lui Petre, mijlocaşul central al UTA-ei a tras de ala marginea careului, dar acelaşi portar al Braşovului a respins de lângă bară. Oaspeții se puteau distanța în minutul 70, dar „capul” lui P. Iacob după un corner a lovit transversala. Tot în bară, dar laterală, s-a oprit și centrarea nou-intratului Andor, iar Adi Petre nu și-a plasat suficient de bine loviturile de cap în două situații consecutive. Minutul 76 a venit cu golul de 0-2. La o minge lungă, Enceanu a câștigat duelul fizic cu Filaret și l-a executat pe Miron din 12 metri. După 3 minute, arădenii puteau reveni în joc, dar Fl. Iacob a ghicit colțul ales de Petre la penalty-ul obținut de Curtuiuș în duelul cu Stan. De abia în minutul 88 a venit golul de 1-2, autor Chindriș, cu o reluare din apropiere pe sub goalkeeperul advers la centrarea lui Andor. Era prea târziu ca soarta partidei să se schimbe, astfel că „roș-albii” au pierdut trei puncte imense în duelul cu o contracandidată la promovare.
Formaţii:
UTA: Miron – Adili (63 Muntean), Manea, Gligor, Filaret – Chindriş, Tănase – Strătilă (67 Andor), Copil (46 Curtuiuş), Vîlceanu – Petre. Antrenor: Laurențiu Roșu
FC Brașov: Fl. Iacob – Băjan, Şerban, Poverlovici, Stan – Goge (53 I. Popa), Munteanu, P. Iacob – Chitoşcă (66 Enceanu), Grigorie, Moldoveanu.  Antrenor: Cornel Țălnar
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Iulian Szekely și Doru Lucaciu (ambii din Cluj). Rezervă: Rareș Vidican (Oradea)
Cartonașe galbene: P. Iacob 60, Băjan 90, Ichim 90+2
Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara), Viorel Lolea (Reșița)