Incendiu puternic la Jackson; 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu puternic a cuprins, duminică seara, în jurul orei 19.30, un magazin şi un depozit de aparate de cafea din centrul comercial Jackson din municipiu, flăcările afectând şi un bloc de locuinţe cu patru etaje lipit de magazin, topind anveloparea, iar 20 de persoane au ieşit din locuinţe.

Incendiul a cuprins, duminică seara, un magazin, un depozit şi un atelier de reparat aparate de cafea din centrul comercial „Jackson”. Două maşini de intervenţie, cu nouă pompieri militari au acţionat, pentru stingerea incendiului. „Incendiul se manifesta la un magazin şi depozit de aparate de cafea. În momentul sosirii celor două echipaje de intervenţie, incendiul era generalizat la podul clădirii cu posibilităţi de propagare la restul construcţiei, la construcţiile învecinate şi la un bloc de locuinţe care este lipit de clădirea care a luat foc. S-a acţionat circa 40 de minute pentru localizarea şi stingerea incendiului. (…) În momentul sosirii forţelor de intervenţie au fost găsite circa 20 de persoane care s-au autoevacuat din blocul de locuinţe, fără a suferi intoxicaţii cu fum sau alte probleme medicale. În incendiu a fost afectat şi blocul de locuinţe care este lipit de clădirea incendiată, s-a topit anveloparea blocului şi au fost deteriorate geamurile de la trei etaje”, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

În incendiu au ars mai multe aparate de cafea şi alte bunuri aflate în clădire. Centrul comercial era închis în momentul izbucnirii incendiului, astfel că nu au fost persoane rănite în incinta acestuia. Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, pompierii şi poliţiştii deschizând o anchetă în acest caz.

 

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni