Lansarea unei cărți, promovarea unui curent cu scriitorul ieromonah Savatie Baștovoi

 Teatrul de Stat „Ioan Slavici” Arad, a găzduit vineri, 17 martie 2017, lansarea la Arad a cărții „Antiparenting”  în prezența autorului, scriitorul ieromonah Savatie Baștovoi. Evenimentul a fost unul mai puțin de prezentare și mai mult de dialog, de dezbatere asupra subiectului, un subiect care s-a născut ca o critică a parenting-ului și s-a conturat pe un grup de socializare de peste 10000 de membri, pentru ca mai apoi să se concretizeze într-o colecție de scrieri deschisă de cartea amintită mai sus.

Spre deosebire de parenting, un fenomen la modă ce își propune să ne învețe meseria de părinte, antiparentingul susține că vocația și instinctul patern și matern au fost și sunt cele care ne ajută să fim părinți. Parentingul se propune ca un curent non-conformist dar sfârșește printr-o cvasi-uniformizare, antiparentingul dă senzația că are un discurs anti, reușind de fapt să fie mai ales pro, printr-o  pro-tejare și o pro-movare a responabilității și inițiativei personale în educație.

Autorul, Savatie Baștovoi este un scriitor basarabean prolific, ce se mișcă, la rândul lui, cu multă onestitate, cu discernământ și cu o credință caldă, între pro și contra pe teme și genuri diverse (poezie, roman, eseu) și de actualitate, fiind printre altele, singurul scriitor din Republica Moldova tradus și publicat la Paris cu romanul ”Iepurii nu mor”.

Evenimentul a fost facilitat și susținut pentru arădeni de către Asociația ”Mobilizează-te”, asociație care promovează responsabilitatea, inițiativa și mobilizarea persoanei și a comunității în proiecte educative, sportive, sociale, culturale.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni