Conducerea Universității Semmelweis din Budapesta a vizitat filialele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Satu Mare şi Baia Mare

  • Colaborări în domeniul dezvoltării științelor bio-medicale

La invitaţia conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, o delegaţie a Universităţii Semmelweis din Budapesta, condusă de prof. univ. dr. Ágoston Szél, rectorul Universității Semmelweis din Budapesta, din care au făcut parte Karoly Szasz, cancelarul Universității și prof. univ. dr. Marcel Pop, directorul Departamentului de Relații Internaționale, a vizitat, zilele trecute, filialele UVVG din Satu Mare şi Baia Mare.
Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost reprezentată de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, conf. univ. dr. Andrei Anghelina, prorector şi conf. univ. dr. Daniel Berlinger, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, alături care s-au aflat directorii celor două filiale ale UVVG.
Prof. univ. dr. Ágoston Szél, rectorul Universității Semmelweis din Budapesta, a subliniat: „Cred că nu doar între conducerile Universităţilor noastre, ci şi între cele două instituţii de învăţământ superior s-au creat relaţii puternice de colaborare. Credem că vom avea un viitor frumos împreună în domeniul cercetărilor medicale şi al educaţiei. Sunt ferm convins că, şi pe viitor, colaborarea noastră va da roade, concretizându-se în parteneriate şi proiecte comune de cercetare, care să ducă la rezolvarea, măcar în parte, a unor probleme medicale cu care omenirea secolului XXI se confruntă”.
Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a declarat: „Anul trecut, când prof. univ. dr. Ágoston Szél, rectorul Universității Semmelweis din Budapesta, a primit titlul de  Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, stând de vorbă cu dânsul şi prezentându-i Universitatea noastră în ansamblul ei – noi având, o structură aparte fiind o Universitate comunitară, susţinută de comunitatea locală şi fiind implicată în viaţa acesteia, existând, deci, o reciprocitate binecunoscută – i-am prezentat şi filialele noastre la care ţinem foarte mult şi cu care păstrăm o legătură constantă şi a promis că va veni să le viziteze, ceea ce a şi făcut. Prin vizitarea filialelor Universităţii noastre din Satu Mare şi Baia Mare am dorit să continuăm colaborarea cu Universitatea Semmelweis, care a început în urmă cu aproximativ opt ani şi care s-a concretizat în proiecte de cercetare ştiinţifică şi schimburi Erasmus.”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Daniel Albu

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni