AMIFRAN Arad se produce pe scena din Gyula-Ungaria

Asociaţia Culturală „AMIFRAN“  Arad este o instituţie culturală care şi-a căpătat un binemeritat prestigiu naţional şi internaţional datorită spectacolelor de calitate pe care le-a susţinut pe scenele marilor oraşe din România şi din Europa.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei din luna martie curent, Asociaţia „AMIFRAN“ Arad a susţinut o serie de spectacole, bucurându-se de un real succes şi având o audienţă mare, aşa cum şi era de aşteptat.

Devenind un pion important al promovării francofoniei în lume, Asociaţia „AMIFRAN Arad nu a scăpat atenţiei diplomaţiei româneşti, care o invită în mod constant la manifestări internaţionale de gen, pentru a reprezenta România.

Iată, mai jos, textul onorant al invitaţiei recente făcute de Consulul General al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni cu prilejul zilelor francofoniei:  „În data de 29 martie 2017, Consulatul General al României la Gyula organizează o manifestare de diplomaţie culturală, intitulată „Ziua Francofoniei la Gyula“.

Cunoscând activitatea Asociaţiei „AMIFRAN“ Arad, am dori să vă invităm ca la această manifestare să susţineţi un moment artistic, împreună cu componenţii echipei dumneavoastră de teatru, precum şi o prezentare a conceptului de francofonie.

Manifestarea are ca scop promovarea francofoniei în cadrul comunităţii istorice româneşti din Ungaria.

Vă transmitem alăturat afişul-invitaţie al acestei manifestări.“

Florin Trandafir Vasiloni,

Consul General al României la Gyula

 

Legat de această onorantă manifestare de la Gyula, prof. Florin Didilescu, directorul şi creatorul Asociaţiei „AMIFRAN“  Arad a spus: „În încheierea seriei de manifestări culturale dedicate în luna martie «Zilei Internaţionale a Francofoniei», Asociaţia «AMIFRAN» se va afla miercuri, 29 martie în mijlocul comunităţii româneşti din Gyula. Fidelă misiunii pe care şi-a asumat-o cu mai bine de 25 de ani în urmă, asociaţia – prin trupa de teatru licean francofon – vă propune un moment artistic – în limbile franceză şi română – inspirat de versurile poetului francez Jaques Prevert. Momentul poetic va fi însoţit de o prezentare a activităţii Asociaţiei «AMIFRAN» Arad menită să încurajeze iniţierea unor activităţi francofone cu elevii din Jula (Gyula n.red.) ca premiză a dezvoltării schimburilor culturale de tineret.“

Din delegaţia arădeană vor face parte elevii Robert Batki, Iasmina Bora, Mihai Filimon, Andrei Maria, de la C.N. „Moise Nicoară“, Miruna Gabor de la C.N. „Elena Ghiba Birta“, Cristina Pavel de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn“ şi  Mara Popa de la C.N. „Dimitrie Ţichindeal“.

Întrucât  oraşul Gyula-Jula se situează la nici şapte kilometri de graniţa cu România, la manifestare sunt invitaţi să participe cât mai mulţi români din România.