Două arădence au murit într-un accident rutier în Italia

  • Una dintre ele este soția fostului poliţist Claudiu Dărăbuț

Două tinere din Arad au decedat marți spre miercuri noaptea, în urma unui accident petrecut în zona localității Ponte di Piava din provincia Treviso. Șoferița era soția fostului polițist Claudiu Dărăbuț. Cele două femei, de aproximativ 30 de ani, se deplasau pe un drum național, iar la un moment dat, în jurul orei 04.00, șoferița a pierdut controlul volanului, lângă un pod, ajungând cu mașina în șanț. Cele două arădence au murit pe loc     în urma impactului, iar mașina marca BMW a fost complet distrusă. Arădencele ar fi lucrat în Italia într-un club de noapte.
Claudiu Dărăbuț este binecunoscutul polițist rutier care i-a aplicat poloistului Alex Băltean o bătaie soră cu moartea, în iunie 2015. Acesta din urmă a ajuns la spital în comă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la momentul respectiv, reţinerea pentru 24 de ore a agentului după care, judecătorii au acceptat propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. În 9 iulie, ma­gistraţii au dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Iniţial, Claudiu Dărăbuţ, pe numele căruia există mai multe dosare penale, a fost cercetat în acest caz pentru tentativă de omor, ulterior încadrarea juridică fiind schimbată cu vătămare corporală.
A venit și sentința în septembrie 2016. Condamnat de Judecătoria Arad la trei ani de închi­- soare, dar cu suspendarea executării pedepsei, Dărăbuţ a atacat sentinţa cu apel la Curtea de Apel Timişoara, pentru micşorarea pedepsei. Şi Băltean a atacat sentinţa la aceeaşi instanţă, însă pentru sporire. Curtea de Apel Timişoara a decis că judecătorii arădeni au judecat corect, deci a rămas cum au spus ei: trei ani de puşcărie (cu suspendarea puşcăriei), pentru Dărăbuţ (deci ambii apelanţi rămân nesatisfăcuţi), şi daunele aferente pe care Dărăbuţ a trebuit să le plătească lui Băltean: 50.000 de lei daune morale, 12.600 de lei daune materiale (cam atât face o comă izvorâtă din pumni), şi 4.200 de lei cheltuieli de judecată. Colac peste pupăză, Dărăbuţ mai este cercetat penal într-un dosar comun cu un coleg de-al lui – Claudiu Maleş, pentru trei infracţiuni de purtare abuzivă.