„Consilierilor PNL li s-a solicitat să blocheze inițiativele cu privire la dezvoltarea comunei”

  •  Interviu cu Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș

– Domnule primar, în perioada aceasta, consiliile locale ale comunelor și orașelor din județ aprobă bugetele aferente anului 2017. La dumneavoastră care este situația? A fost aprobat bugetul, sau urmează să fie pus în dezbaterea consiliului local?
– Nu a fost încă aprobat, dar vineri (n.r. mâine) va avea loc ședința de consiliu în care va fi supus la vot.
– Ce puteți să ne spuneți des­pre proiectul de buget?
– Încă de la început trebuie să știți că vor fi alocați bani mai mulți pentru școli, sănătate și investiții. Aceste domenii vor fi prioritățile noastre pentru acest an. Suma totală alocată școlilor din comună va fi de 2.979.630 lei, din care o sumă importantă, adică 1.610.700 lei va merge înspre cheltuielile de personal. De menționat că Școala Gimnazială din Păuliș va primi 1.035.200 lei, iar Școala „Gimnazială Sabin Manuilă” din Sâmbăteni, 955.100 lei. De asemenea, pentru modernizarea străzilor din Păuliș și Sâmbăteni se alocă suma de 1.275.280 de lei.
Trebuie spus că banii vor fi alocați tuturor satelor comunei, nu cum s-a întâmplat până acum.
Un alt punct pe ordinea de zi a ședinței de vineri va fi aprobarea calendarului activitățiilor culturale aferent anului 2017 și a sumelor necesare pentru desfășurarea acestor activități.
– Având în vedere că vineri va avea loc una dintre cele mai importante ședințe de consiliu din anul acesta, având în vedere că va fi pus la vot bugetul comunei, buget de care depinde ceea ce veți putea face pentru comunitate în 2017, vă rog să îmi spuneți care este relația pe care o aveți cu opoziția din consiliu.
– Personal am o mare nemulțumire în ceea ce-i privește pe consilierii locali aleși pe listele PNL, care încearcă sistematic să blocheze dezvoltarea comunei. Eu, în calitate de primar am fost ales să fac administrație și asta fac. Acest lucru ar trebui să-l înțeleagă și dânșii, nu să încerce să impună în consiliu deciziile politice pe care le iau la ședin­țele de partid. Aici mă refer la domnul Nicoară, fostul primar, care atunci când iese în public spune că sprijină activitatea primarului, în ședințele de consiliu local are un punct de vedere total opus.
– Chiar credeți că aleșii PNL acționează doar în baza „directivelor” pe care le primesc pe linie de partid?
– Domnul Nicoară și domnul Florin Sari, președintele organizației locale a PNL Păuliș, au solicitat tuturor liberalilor care fac parte din consiliul local să blocheze toate
inițiativele primarului cu privire la dezvoltarea comunei. Așa au procedat până acum și probabil că așa li s-a cerut să procedeze și de acum înainte. Mă întreb dacă pentru acest lucru și-au depus candidatura înainte de alegeri și dacă pentru acest lucru au fost votați de oameni? Oare care este motivul pentru care procedează astfel, chiar nu-i interesează progresul comunității noastre?