Administrația Falcă a găsit soluția: gunoaiele de pe anumite străzi sunt strânse de o firmă de casă a PNL Timiș

În numărul de ieri al ziarului nostru vă informam că municipiul Arad a rămas fără contract pentru salubrizare stradală de la începutul lunii. Asta, în condițiile în care contractul încheiat de municipalitate cu vechiul prestator de servicii, Polaris M. Holding a expirat inițial pe 31 decembrie, dar a fost prelungit pentru 90 de zile, pentru ca străzile Aradului să fie în continuare curățate de cineva.
S-a organizat o licitație, pentru atribuirea noului contract, dar cu întârziere, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 23 martie, când contractul vechi expira pe 31 martie și nu mai putea fi prelungit.
Astfel, încetul cu încetul Aradul a început să fie invadat de gunoaie. Cum nu doar cei din Mișcarea # Rezist, atât de lăudată de primarul Gheorghe Falcă, se organizează pe Facebook, a apărut o pagină intitulată „Aradul gunoaielor”, mai mulți arădeni manifestându-și intenția de a face muncă voluntară. Adică, oamenii își planificau să strângă ei gunoaiele lăsate pe străzi și să le depoziteze în fața Primăriei.
Pentru a evita să fie pusă într-o situație penibilă, în condițiile în care cam toată presa liberă din Arad a luat atitudine, Administrația Falcă a găsit soluția. A apelat la sprijinul operatorilor care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi și la „resursele proprii”.
În anumite zone ale orașului a acționat o firmă de casă a PNL Timiș, SC Rogera Prest Com SRL, care și-a oferit în mod gratuit serviciile. De menționat că, potrivit presei din județul vecin, firma respectivă este deținută de un anume Răzvan Anheliuc, lider sau fost lider al TNL Timiș și fost șef de cabinet al parlamentarului PNL Ben-Oni Ardelean. Astfel, firma a obținut o serie de contracte cu Primăria Timișoara și cu totul și cu totul întâmplător a ajuns să se ocupe și de spațiile verzi din Aradul condus de liberalul Gheorghe Falcă. De altfel, ziarul nostru a scris anul trecut despre faptul că muncitorii de la Rogera s-au apucat să taie copaci prin municipiu, fără ca societatea să aibă toate actele necesare, dar asta e altă poveste.
Fără costuri suplimentare
Să revenim la oile noastre, având în vedere că anul trecut, cel puțin, firma era autorizată să crească oi, nu să se ocupe de spațiile verzi, după cum scriam în februarie 2016. „Deoarece la data de 31 martie 2017 contractul pentru prestarea serviciului de salubrizare stradala expira, Primaria Municipiului Arad a iniţiat, încă de la începutul acestui an, o procedură de licitaţie deschisă în vederea atribuirii unui nou contract pentru asigurarea curăţeniei stradale. Se estimează că semnarea noului contract va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie 2017, dacă nu vor fi înregistrate contestaţii din partea ofertanţilor. Deoarece pro­- cedura de licitatie deschisă nu a fost finalizată,  municipalitatea va asigura curăţenia stradală cu resurse proprii şi cu sprijinul operatorilor care asigură întreţinerea spaţiilor verzi deoarece majoritatea coşurilor sunt amplasate adiacent zonelor verzi. Această activitate corelată cu programul de curăţenie de primăvară nu presupune costuri suplimentare. În paralel cu aceste demersuri şi până la finalizarea licitaţiei deschise, Primaria Municipiului Arad, a iniţiat o procedură în regim de urgenţă pentru încheierea unui contract de salubrizare stradală astfel încât să fie asigurat un standard minim de curăţenie a oraşului. Dorim să asigurăm toţi cetăţenii că această situaţie se referă doar la curăţenia stradală şi nicidecum la prestarea serviciului de salubrizare menajeră. Colectarea deşeurilor de la locuinţele individuale şi de la asociaţiile de locatari este asigurată în continuare de către SC Polaris M Holding SRL, desfăşurându-se conform graficului cunoscut”, transmit reprezentanții Primăriei, prin intermediul unui comunicat de presă.
Lucian Șerban

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni