Centrul Militar anunță: în unitățile de învățământ sunt disponibile sute de locuri pentru tineri

Mai bine de 1.400 de locuri în învățământul militar sunt disponibile, în diverse unități. Centrul Militar Județean anunță tinerii arădeni care își doresc o carieră militară, că au posibilitatea de a ocupa sutele de locuri scoase la concurs de către instituțiile militare de învățămînt preuniversitar și superior.
Centrul Militar Județean se află în plină campanie  de recrutare de candidați pentru înscrierea în unitățile militare de învățământ. Tineri, băieți și fete se pot înscrie pe cele 1.476 de locuri disponibile prin concurs.
Pentru candidații care doresc să devină ofițeri, perioada de înscriere se apropie de final. Termenul limită până la care tinerii mai pot depune dosare este 14 aprilie.
Locurile scoase la concurs de Ministerul Apărării pentru această categorie sunt: Academia Forțelor Terestre  „Nicolae Bălcescu“ Sibiu – 190 de locuri, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“ Brașov – 158 de locuri, Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanța – 65 de locuri, Academia Tehnică Militară București – 150 de locuri, Institutul Medico – Militar București – 30 de locuri și secția acestuia din Târgu – Mureș – 20 de locuri.
Candidații selectați după înscriere și selecție – ce cuprinde testări vor da un concurs de admitere.
Reprezentanții Centrului Militar Județean subliniază că, profesia militară oferă educație gratuită, calificare profesională, siguranța unui loc de muncă, posibilități de afirmare și de construire a unei cariere.
Centrul Militar Județean are sediul în strada Lucian Blaga, nr 4 – 6.
(S.S.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni