Frandeş, fostul director al Filarmonicii, s-a „Rătăcit printre sunete”

„Câțiva ani de-a rândul, dirijorul arădean Dorin Frandeș a susținut, în parteneriat cu Biblioteca Județeană un proiect despre sunetele care ne compun și care ni se adaugă vieții. Sunete  muzicale și  mai puțin muzicale  sau chiar deranjante, poluante fonic; sunete domestice, sunete de  stradă,  din grădină,  dar  și  cosmice au devenit  vedetele  discuțiilor însoțite de  proiecțiile  interactive cu elevii”, este de părere Lucia Bibarţ, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Judeţene Arad.

”Rătăcit  printre sunete”,  proiectul de anii trecuți mijlocit de dirijor, frumoasa rătăcire în toate genurile muzicale, realizat  cu un mix rafinat de ritmuri,  voci și  prezențe  s-a  transformat într-o semnalare a  ”vibrațiilor   particulelor elastice  înregistrate  de ureche”  a  situațiilor  comice,  a  sonorităților  ludico – hilare.

”Noul proiect Umorul în muzică va cuprinde vizionarea unei selecții de momente în care situatiile hilare vor fi generate de elemente atât sonore cât si vizuale. Artiștii,  la care se va apela,  fac parte dintre vârfurile artei interpretative”, susţine Dorin Frandeș.

Devin pretexte umoristice muzicale  activitățile obișnuite ca măturatul și lovirea involuntară sau voluntară a unor obiecte, prezența anumitor instrumente și sunetele scoase de acestea, performanțele  vocale,  ș.a.

O întâlnire muzical umoristică  a avut loc în 5 aprilie la Liceul  Tehnologic de Electronică şi Automatizări ”Caius Iacob”.