Primă audiţie absolută, la Sala Ferdinand a Primăriei Arad

Aşa după cum ne-a obişnuit, Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad îşi promovează frecvent  tinerele talente din toate domeniile artelor care se studiază în instituţia de învăţământ, prin organizarea de expoziţii de arte plastice sau diferite spectacole muzicale şi de teatru, pentru a-i obişnui în mod nemijlocit pe elevi cu impactul artei lor asupra publicului, asupra spectatorului.

Un asemenea act cultural se întâmplă marţi, 11 aprilie 2017, ora 18,00 la Sala Ferdinand a Primăriei Arad, unde are loc un Concert Cameral.

După cum ne spune prof. Silvia Demian, este vorba de un concert mai deosebit, întrucât „cu acest prilej debutează public cu o primă audiţie absolută un tânăr compozitor-elev de 16 ani foarte talentat, pe numele lui, Ştefan Şimonca-Opriţa, elev în care eu am mare încredere şi căruia îi prevăd un viitor strălucit în muzică, dacă o tratează la modul cel mai serios“.

Alături de tânărul debutant Ştefan Şimonca-Opriţa, în concert vor mai evolua: Andreea Petran, Jennifer Leahu, Anamaria Joldea, prof. Ionica Manolache, Cristina Farca şi Filip-Samuel Sebeşan.

Se va cânta Johann Sebastian Bach: Concertul pentru trei viori-Partea I şi Concertele Brandenburgice nr. 3, 4, 5.

În premieră absolută se va prezenta o Suită pentru orchestră de corzi  semnată de adolescentul-compozitor arădean, elev al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi, Ştefan Şimonca-Opriţa.

Dirijorul concertului de la Sala Ferdinand este prof. Dan Boar.

Iată că acest concert de la Primărie poate scrie istorie, prin debutul componistic al unei foarte posibile mari valori muzicale româneşti, l-am numit pe tânărul Ştefan Opriţa-Şimonca.

Suntem nerăbdători să-i audiem lucrarea!