Călin Abrudan și Eusebiu Pistru vor să-l… arunce pe Falcă peste bord

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Gheorghe Falcă, ca lider al PNL Arad este Călin Abrudan, primarul orașului Ineul. Liberal de… rit vechi, acesta nu a digerat prea bine eșecul de la alegerile parlamentare și a cerut încă de atunci socoteală. El acuza chiar dictatura în partid. Iar din spatele cortinei numele este simplu de ghicit: Falcă. Acum o lună, Abrudan își anunța candidatura la șefia organizației județene a PNL, într-o conferință de presă în care era singur. Spunea atunci că „nu voi mai fi niciodată singur”. Și a venit ieri, însoțit de deputatul Eusebiu Pistru. Surpriza a fost că Abrudan a anunțat că sprijină candidatura lui Pistru la alegerile județene de săptămâna viitoare. „După o analiză serioasă cu mai mulți colegi din județ, am ajuns la concluzia că partidul nu este pregătit pentru un președinte, primarul unui oraș mai mic și vechi liberal. Însă nu abandonez și îl sprijin pe Eusebiu Pistru pentru șefia filialei locale. Este vremea ca să repunem partidul într-o matcă firească, să avem o viață sănătoasă. În partid trebuie să fie o competiție reală între colegi. Eu cred mult în ideea că suntem colegi și nu dușmani. Ținta noastră majoră este câștigarea alegerilor locale și generale din 2020”, a punctat Abrudan.
Eusebiu Pistru a adăugat: „A fost o decizie grea, după o colaborare de 15 ani cu Gheorghe Falcă. Dar mai știu că oamenii care au o funcție în partid trebuie să fie aleși de către baza partidului și nu impuși. Candidez în primul rând animat de gândul ca PNL Arad să redevină organizația cea mai puternică din țară”.
Alegerile pentru șefia organizației județene a PNL Arad se vor desfășura săptămâna viitoare. Cei doi contestă și modul în care au fost desemnați delegații la conferința județeană cu drept de vot și că nu s-au respectat propriile criterii. Astfel,  municipiul Arad va avea 166 de delegați cu drept de vot, cu aproape 30% mai mult față de algortimul stabilit. Spre exemplu organizația de Ineu va avea doar zece participanți cu drept de vot. „Dacă cei pe care contez se vor ține de cuvânt, voi câștiga”, a conchis Eusebiu Pistru. Ar  putea fi și un remake, desigur la alt nivel… Pistru contra Pistru, având în vedere că soția acestuia, Geanina Pistru, este prim-vicepreședinte al Organizației Municipale, organizație care conform algoritmului stabilit de Falcă dă cei mai mulți delegați la Conferința Jude­țeană. Dar acesta a parat, spunând:  „Familia e familie, partidul e partid. Nu știu ce va face soția mea (în sensul votului-n.n.)”.  Cu toate acestea, Abrudan și Pistru  sunt încrezători în șansa de a-l arunca peste… bord pe Falcă.