Topul celor mai periculoase drumuri din județ: DN 7 rămâne „Șoseaua Morții”

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a prezentat, în ultima ședință a Colegiului Prefectural, un raport privind situația accidentelor rutiere petrecute în sezonul de iarnă 2016-2017.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut trebuie spus că numărul accidentelor a scăzut de la 67 în sezonul 2015-2016 la 59, la fel cum s-a întâmplat și cu numărul răniților grav, de la 66 la 48, însă numărul morților și cel al răniților ușor a crescut de la 16 la 21, în cazul ambelor situații.

„Pe lângă accidentele de circulație grave, în perioada sezonului rece, pe raza de competență s-au produs și un număr de 161 de accidente soldate cu 214 de persoane rănite ușor”, au ținut să precizeze reprezentanții IPJ.

Cum era de așteptat, dintre cele 59 de accidente grave, cele mai multe (25) s-au petrecut pe drumurile naționale, fiind soldate cu 16 morți și 17 persoane rănite grav. Pe drumurile județene s-au petrecut 13 accidente, în urma cărora au rezultat doi morți și 12 persoane rănite grav, pe drumurile comunale s-a înregistrat un singur accident, în urma căruia o singură persoană a fost rănită grav, însă străzile din municipiu și județ s-au dovedit a fi mult mai periculaose, cu 20 de accidente, în urma cărora trei persoane au murit, iar 18 au fost rănite grav.

 

DN 7 bate toate recordurile nedorite

De departe DN 7 bate toate recordurile nedorite la capitolele accidente, morți și persoane rănite grav, meritându-și cu prisosință numele de „Șoseaua Morții”. Astfel, pe drumul care străbate județul de la Est la Vest s-au produs 13 accidente, în urma cărora opt persoane au decedat, iar alte nouă au fost grav rănite. Pe locul al doilea în top se află DN 79 A, Vârfurile-Zerind, cu șase accidente, soldate cu patru morți și cinci răniți grav, DN 79 Arad-Zerind fiind pe locul al treilea, cu patru accidente, doi morți și trei răniți grav. Asta, în condițiile în care pe DN 69, Vinga -Arad, au fost înregistrate două accidente, în urma cărora au murit două persoane. „Cauzele acestor accidente au fost:

viteza neregulamentară în nouă accidente cu cinci persoane decedate, șapte persoane rănite grav; indisciplină pietoni în șase accidente cu cinci persoane decedate și o persoană rănită grav; depășire neregulamentară în două accidente cu două persoane rănite grav; neacordare prioritate pietoni în două accidente cu o persoană decedată și una rănită grav; adormire la volan în două accidente cu două persoane decedate și două rănite grav; neatenție în conducere în cazul a două accidente cu două persoane decedate și trei rănite grav; deficiențe drum în cazul unui accident cu o persoană decedată; lovirea unui animal în cazul unui accident cu o persoană rănită grav”, susțin polițiștii.

 

Atenție la drumul dintre Birchiș și Felnac

În ceea ce privește drumurile județene, cele mai multe accidente (patru) s-au petrecut pe DJ 682 Birchiș-Felnac, acestea fiind soldate cu patru persoane rănite grav. Mai trebuie spus că un accident mortal a avut loc pe DJ 791 Zimand-Chereluș, iar altul pe DJ 572 Lipova-Cuveșdia. De asemenea, mai trebuie spus că pe DJ 709 D Semlac-Nădlac a avut loc un accident în urma căruia două persoane au fost rănite grav.

De menționat că pe rețeaua de drumurile comunale s-a înregistrat un accident de circulație grav soldat cu o persoană rănită grav, produs pe un drum din Vărădia de Mureș. „Pe rețeaua stradală, constatam că s-au înregistrat 20 accidente grave reprezentând 33,9 % din numărul total de accidente, din care au rezultat trei persoane decedate și 12

rănite grav”, mai spun autorii raportului. Cele mai multe accidente petrecute pe rețeaua stradală au avut loc pe raza municipiului Arad, unde au fost înregistrate 16 accidente, cu doi morți și 15 persoane rănite grav. Un accident mortal a mai avut loc la Șiria, în timp ce la Horia, Pecica și Pilu a fost câte un accident și câte o persoană rănită grav.