Elevii seleușeni sunt bine implicați și în activități gospodărești

Despre situația școlară din Seleuș ne-a spus câteva cuvinte directorul Școlii Gimnaziale din Seleuș, profesor Teodor Crișan.
„În Seleuș sunt la ora actuală 321 de elevi, în 20 de clase. În două locații: în Seleuș și Moroda școlile au clase de la… pregătitoare la clasa a opta iar în Iermata avem un simultan pentru clasele I-IV.
Un aspect important și pozitiv este că toate cele 30 de cadre didactice sunt titulare și calificate“ preciza acesta.
Toate școlile vor trece printr-un proces de reabilitare dar se simte nevoia unei Săli de sport și buna colaborare cu Primăria a făcut ca deja să fie făcute demersuri pentru construirea ei într-un viitor apropiat.
scoala seleusDeși s-a impus ca țintă pentru viitorul an școlar obținerea unei rate mai bune de promovabilitate la absolvenții de clasa a VIII-a, directorul Teodor Crișan n-a putut să nu observe și aprecieze aspectul extrem de pozitiv al implicării copiilor în activități gospodărești, în familie.
„În felul acesta copiii învață încă de acasă – și o învață bine – meseria de legumicultor cu toate activitățile ei conexe, inclusiv pregătirea legumelor și chiar mersul la piață“ sublinia directorul școlii seleușene.
Cât privește activitatea în cadrul școlii, profesorul Crișan a subliniat participarea cadrelor didactice seleușene la un prim flux în cadrul unui proiect Erasmus, pe direcții precum:  relaționarea cu părinții elevilor și comunitatea locală ori cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor locale specifice.