Şansele lui Pistru de a-l detrona pe Falcă cresc simţitor

Alegerile pentru șefia organizației județene a PNL Arad se vor desfășura săptămâna viitoare, pe data de 20 aprilie. Atât Călin Abrudan cât şi Eusebiu Pistru au criticat acum câteva zile, într-o conferinţă de presă, modul în care s-a stabilit norma de reprezentare a delegaţilor cu drept de vot.
Potrivit lor,  municipiul Arad ar fi avut 166 de delegați cu drept de vot, cu aproape 30% mai mult față de algortimul stabilit. Spre exemplu organizația de Ineu ar avea doar zece participanți cu drept de vot. Atunci cei doi au spus că vor contesta modul în care s-a stabilit algoritmul la Arad. Ieri au şi primit şi răspunsul de la organizaţia centrală. Eusebiu Pistru a precizat: ,,Am primit răspunsul de la centru cu privire la sesizarea pe care am făcut-o referitoare la modalitatea de adoptare a deciziei privind norma de repre­zentare și calculul numărului de reprezentanți la alegerile organizației județene a PNL Arad.
Așa cum am anticipat, Secretariatul General al Partidului Național Liberal a constatat că numărul delegaților și modalitatea de calcul în Filiala Arad nu sunt făcute conform Statutului PNL. Prin urmare decizia Cole­giului Director de ieri este nulă. Norma de reprezentare a participanților la alegerile jude­țene trebuie refăcută, luân­- du-se în considerare cifrele pe fiecare unitate administrativ teritorială (UAT) în parte. Doar prin respectarea statutului Partidului Național Liberal și a reprezentării corecte putem avea alegeri normale, democratice, statutare. Dacă cei pe care contez se vor ține de cuvânt, voi câștiga”, a conchis Eusebiu Pistru.
Tabăra lui Falcă s-a folosit de ideea de colegii electorale. Ori, se ştie foarte bine că nu mai se recurge la acest criteriu, care îl avantaja pe actualul preşedinte liberal. Aşadar lupta, cel puţin în acest moment, pare deschisă oricărui rezultat.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni