Mielul carnivor: sute de arădeni au ajuns de Înviere la spital, printre care şi o femeie muşcată de… miel

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad au avut serios de lucru în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, sute de arădeni având nevoie de îngrijiri medicale. Dintre cele 440 de cazuri, de vineri până în cea de-a doua zi de Paşte, cel mai interesant şi neobişnuit caz a fost cel al unei femei în vârstă de 42 de ani care i-a şocat pe medici în momentul în care le-a spus că a fost muşcată de un miel. Degetul al doilea de la mâna dreaptă a fost infectat de… dulăul cârlionţat, care probabil a ajuns în cele din urmă (mielul) pe masa de Paşte.

Rămânem tot la capitolul muşcături, acolo unde şase victime, doi copii şi patru adulţi, au ajuns în gura… căpuşelor.

„Din rândul celor 328 de adulţi cei mai mulţi au suferit afecţiuni cardiace în număr de 41. Au urmat apoi 33 de afecţiuni digestive, 25 de afecţiuni respiratorii, 25 afecţiuni neurologice, 33 de fracturi şi contuzii. Printre altele, s-au mai înregistrat patru victime ale agresiunilor, şase ale intoxicaţiilor cu alcool şi şase pacienţi care au provenit din accidentele rutiere”, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şefa compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Un număr destul de mare şi de copii au ajuns la spital de sărbători. Este vorba despre 112 minori, cei mai mulţi prezentându-se cu afecţiuni respiratorii: 40. Au mai fost 24 de afecţiuni digestive, 13 fracturi şi luxaţii, o victimă provenită din accidente rutiere, iar o alta din agresiuni. Au existat şi două victime ale intoxicaţiilor cu alcool, un băiat de 16 ani şi o fată de 14 ani.

Nici noaptea de Înviere nu a fost una liniştită pentru echipajele de pe SMURD, fiind nevoite să intervină imediat după ora 00.00 la două accidente rutiere. La fel de solicitat a fost şi elicopterul, care a survolat oraşul de Înviere, efectuând o cursă Oradea-Timişoara.