CJA a câștigat fonduri UE pentru o nouă legătură rutieră cu județul Timiș

Administrația județeană a reu­șit să câștige fonduri europene pentru un nou proiect pe infra­structura drumurilor. Este vorba de un tronson de legătură Arad – Timiș, drum impracticabil în condiții de vreme rea. Drumul ce va fi asfaltat va asigura legătura dintre comuna Secusigiu și comuna Variaș, peste câmp. În aceste condiții, se va putea circula pe scurtătură.
Reprezentanții Consiliului Ju­dețean au anunțat că s-a ajuns în ultima etapă, cea de precontractare, cu proiectul de moder­nizare a DJ 709E km 9+200… 16+600 Sânpetru German – Limită județ Timiș. Aleșii județului au aprobat în ședința CJA de la finele săptămânii trecute, cheltuielile legate de proiect – cofinanțarea de 2% din valoarea totală de aproximativ 3,5 milioane de euro.
„Obiectivul nostru este reabilitarea și modernizarea a aproximativ 300 de kilometri de drumuri, în următorii trei ani. De la Guvernul României am primit finanțare pentru… 4 kilometri, din rețeaua totală de 1.200 kilometri. De aceea, Consiliul Județean Arad profită de fiecare linie de finanțare europeană pentru a aduce bani în județ. Cu acest tronson de șapte kilometri realizăm încă o legătură cu județul Timiș, punem și mai bine în valoare podul din comuna Secusigiu”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean.
(S.S)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni