Pistru poate decide dacă Pistru va fi președinte

Călin Abrudan  şi Eusebiu Pistru au criticat acum câteva zile, într-o conferinţă de presă, modul în care
s-a stabilit norma de reprezentare a delegaţilor cu drept de vot.
Potrivit lor,  municipiul Arad ar fi avut 166 de delegați cu drept de vot, cu aproape 30% mai mult față de algortimul stabilit. Spre exemplu organizația de Ineu ar avea doar zece participanți cu drept de vot. Atunci cei doi au spus că vor con­testa modul în care s-a stabilit algoritmul la Arad. Lucru care s-a și întâmplat. Au şi primit şi răspunsul de la organizaţia centrală. Eusebiu Pistru a precizat: ,,Am primit răs­punsul de la centru cu privire la sesizarea pe care am făcut-o referitoare la modalitatea de adoptare a deciziei privind norma de reprezentare și calculul numărului de reprezentanți la alegerile organizației județene a PNL Arad.  Așa cum am anticipat, Secretariatul General al Partidului Național Liberal a constatat că nu­- mărul delegaților și modalitatea de calcul în Filiala Arad nu sunt făcute conform Statutului PNL. Prin urmare decizia Colegiului Director de ieri este nulă. Norma de reprezentare a participanților la alegerile județene trebuie refăcută, luându-se în considerare
cifrele pe fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) în parte. Doar prin respectarea statutului Partidului Național Liberal și a reprezentării corecte putem avea alegeri normale, democratice, statutare. Dacă cei pe care contez se vor ține de cuvânt, voi câștiga”, a conchis Eusebiu Pistru.
Bibarț îl ia de urechi pe Bușoi
Tabăra lui Falcă s-a folosit de ideea de colegii electorale. Or, se ştie foarte bine că nu mai se recurge la acest criteriu, care îl avantaja pe actualul preşedinte liberal. Aşadar lupta, în această nouă ipoteză, pare deschisă oricărui rezultat. Tabăra lui Falcă a contraatacat prin viceprimarul Călin Bibarț. Acesta a spus: „Secretarul general interimar nu are nicio cădere să stabilească criteriile de alcătuire a delegațiilor. În primul rând, el nu face parte din comisia de stabilire a criteriilor, deci nu poate decide în acest sens. În al doilea rând, comisia face doar recomandări, nu ia decizii, iar recomandările pot sau nu pot să fie puse în aplicare de către organizațiile județene”. Așadar cheia alegerilor pare să stea în organizația liberală care reprezintă municipiul Arad. Reprezentanții acesteia, de altfel a udeclarat că-l sprijină pe actualul lider.
Alegerile pentru șefia organizației județene a PNL Arad se vor desfășura săptămâna viitoare, pe data de 20 aprilie. Altfel spus Pistru (ea), prim-vicepreședinte al Organizației Municipale a PNL, ar putea decide dacă Pistru (el) va deveni președinte.