Coloană de TIR-uri de şapte kilometri la vama Nădlac

Circulaţia prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad s-a desfăşurat cu dificultate, marţi, între Arad şi Nădlac, din cauza restricţiilor de intrare a automarfarelor în Ungaria. Coloana de TIR-uri care aşteaptă să iasă din ţară s-a întins pe 7 kilometri, potrivit Mediafax. Coloana de TIR-uri care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota de pe autostrada Nădlac-Arad era de circa 7 kilometri, în scădere faţă de noaptea de luni spre marţi, când coloana era de circa 15 kilometri. Timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane au fost de circa 100 de minute la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, însă şoferii s-au plâns că aşteaptă chiar şi două ore pentru a ieşi din ţară.

În vestul ţării, cel mai mult s-a aşteaptat la Petea, în Satu Mare, unde camioanele stăteau 400 de minute pentru a ieşi din ţară, şi la Borş, unde s-a aşteptat 240 de minute. Circulaţia maşinilor mici nu a fost afectată.

Circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe teritoriul Ungariei în perioadele 13 aprilie ora 23.00 (ora României) – 14 aprilie ora 23.00 (ora României) şi 15 aprilie ora 23.00 (ora României) – 17 aprilie (ora României), în condiţiile în care data de 14 a fost declarată zi de sărbătoare naţională, iar apoi credincioşii au sărbătorit Învierea Domnului.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni