Festivalul de film pentru copii și tineri KINOdiseea ajunge la Arad

Un festival de film pentru copii și tineri aduce la Arad 14 filme premiate, precum și proiecții de ecranizări clasice. Este vorba de KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru pu­blicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est. Acesta se va desfășura la Arad în cadrul săptămânii Școlii Altfel. între 15 – 21 mai.
După debutul de la Arad din 2016 de la Cinema Arta cu șapte pelicule inedite, KINOdiseea se
întoarce în Săptămâna Școala Altfel, când cei mici învață despre materii neobișnuite în moduri neconven­ționale. Spectatorii pot vedea 14 filme premiate la edițiile trecute KINOdiseea, dar și ecranizări clasice, în 17 proiecții, zilnic de la orele 10:00 și 12:00 la Cinema Arta și de vineri până duminică la ora 20:00 la Gră­dina de Vară Cinema Arta.
Între filmele alese se numără Ponyo, capodopera lui Hayao Mi­yazaki, câștigătoare a Celui mai bun film la KINOdiseea 2012 și a Leului de Aur la Festivalul de la Veneția. Filmul ne împărtășește povestea fantastică a lui Sosuke, un băiețel ce trăiește într-un oraș pe o stâncă de deasupra mării, și a lui Ponyo, peștișorul pe care îl salvează de la moarte și care dorește cu ardoare să devină om.
Cel mai bun film la KINOdiseea 2016, Blanka,  spune poveste unei fetițe de 11 ani, care supraviețuiește singură în Manila, cerșind și furând de la turiști. Într-o zi îi vine în cap o idee absurdă: dacă ar fi în stare să-și cumpere o mamă, ar putea duce o viață mai bună. Dar trebuie să facă eforturi uriașe pentru a aduna destul de mulți bani.
Pentru copiii mai mari este de văzut Labyrinthus, câștigătorul trofeului KINOdiseea pentru cel mai bun film în 2015, o istorie fantastică plină de aventuri și peripeții, în care viețile prietenilor protagonistului sunt în pericol într-un joc video.
Mai multe detalii despre programul festivalului, recomandări de vârstă și tipul proiecțiilor (subtitrate sau dublate live) se pot găsi pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/,  intra­rea la toate proiecțiile este liberă iar rezervări se fac la 0371501072 sau pe mail [email protected]
KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.