Specialiști străini în antreprenoriat, interesați de Regiunea Vest

Specialiști în antreprenoriat din străinătate au vizitat Re­giunea Vest și desigur și Aradul, în cadrul unui eveniment organizat săptămâna trecută.
Acesta a fost organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și a fost dedicat dezvoltării antreprenoriatului în Regiunea Vest. Evenimentul a facilitat întâlnirea cu specialiști în antreprenoriat din cinci țări europene (Marea Britanie, Irlanda, Finlanda, Polonia și Germania) și formularea, de către aceștia, a unor recomandări care să fie incluse în planul de acțiune al Regiunii Vest dedicat dezvoltării antreprenoriatului. Această întâlnire a fost organizată în cadrul proiectului iEER – Sprijinirea antreprenoria­tului în rândul tinerilor prin po­litici la nivel regional, proiect al consorțiului european coordonat de Consiliul Regional Helsinki-Uusimaa din Finlanda și finanțat prin Programul Interreg Europe 2014-2020. Zece țări europene – Finlanda, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia, Franța, Danemarca, Spania, Polonia și România) colaborează la realizarea acestui proiect iar ADR Vest este singura organizație parteneră din țara noastră.
Au participat specialiști din cinci țări partenere prin proiectul iEER – Sprijinirea antreprenoriatului în rândul tinerilor prin politici la nivel regional, precum și reprezentați ai Regiunii Vest – tineri antreprenori, organizații de suport pentru aceștia, reprezentanți ai autorităților locale, universități și centre de cercetare din Regiunea Vest. În vederea pregătirii acestui eveniment, reprezentanții Regiunii Vest au participat, împreună cu ADR Vest, la cartografierea organizațiilor care oferă suport antreprenorilor din Regiunea Vest și au realizat o serie de recomandări referitoare la finanțările pentru antreprenoriat, incubatoare și acceleratoare de afaceri.
La acest eveniment s-au făcut prezentări ale inițiativelor favorabile dezvoltării antreprenoriatului în Regiunea Vest (antreprenoriat social, aplicații electronice, analize SWOT ale Regiunii Vest), workshop-uri de­dicate construirii de ecosisteme de startup-uri focalizate pe dezvoltare (ecosisteme co-create de mediul public și cel privat, de institute educaționale și societate) și o serie de vizite în locații ce sprijină antreprenoriatul.