ISU va fi pus la punct cu o serie de dotări destinate intervenției în municipiu și județ

Mai multe localități din județ vor fi deservite direct de ambulanțe, în caz de urgență. Aceste ambulanțe sunt achiziționate în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență”. Acest proiect ce se ridică 1,16 milioane de euro a fost prezentat de Consiliul Jude­țean în urmă cu scurt timp.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad va fi dotat cu o serie de autoutilitare și echipamente pentru interven­ție, multe dintre aceste dotări fiind destinate unor localități din județ.
În ședința de la finele săptămânii trecute s-a votat promovarea proiectului în parteneriat cu ADIVEST, Consiliul Județean Timiș, Euroregiunea DKMT (Szeged, Ungaria), Asociația Pompierilor Voluntari Mórahalom (Un­- garia).
Astfel, în urma implementării acestui proiect Pecica, Nădlac și Vinga vor fi deservite câte o ambulanță SMURD. O autospecială în valoare de 350.000 euro va rămâne la ISU Arad.
„Iată răspunsul nostru la declarațiile iresponsabile care ne acuzau, în urmă cu câteva săptămâni, că nu ne preocu­păm de dotarea ISU. Am spus atunci, se vede acum, că am muncit pe un proiect important. Aceste proiecte nu se    realizează peste noapte, re­prezintă munca unei echipe de specialiști. Consiliul Jude­țean contribuie, iată, la do­tarea ISU cu aparatură în valoare de 1,16 milioane euro, iar asta este ceea ce contează. Sunt zeci de localități din județul Arad care vor beneficia de această dezvoltare, vor fi salvate bunuri și vieți, se vor reduce timpii de intervenție la dezastre”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Între dotările ce vor fi achizi­ționate se numără: trei ambu­lanțe SMURD destinate trans- portului personalului paramedical la locul intervenției, a echipamentelor și a materialelor medicale necesare tratamentelor pre­- cum și pentru transportul pacien­ților la unitatea spitalicească, o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru descarcerare      și incendii, un autocar pentru transport medical la situații de urgență de amploare, 20 de electropompe pentru inundații, echi­pamente de protecție pentru intervenție, o autocisternă pentru transportul apei potabile, o autospecială de lucru la înălțimi cu nacelă și două ATV-UTV cu apă și spumă.