Autoritare spre un nesperat loc 5: Phoenix Galaţi – Univ Goldiş ICIM Arad 58-71

Succes magnific reuşit, miercuri seara, de Univ Goldiş ICIM Arad în primul meci al finalei pentru locul 5. După ce în sezonul regulat Phoenix Galaţi a învins echipa arădeană de două ori, revanşa a fost mult mai dulce.
Pe malul Dunării, Bogdan Bulj şi fetele sale au inovat din nou la nivel de joc şi Aradul s-a impus de o manieră fantastică. Ca şi la Satu Mare, după 20 de minute Pasic, Karakasevic şi colegele sale aveau un avantaj de 11 puncte.
În partea secundă surorile Fota au mai redus din dimensiunile dezastrului, dar fără a putea întoarce soarta confruntării. Sigur a contat și faptul că Phoenix-ul a  a etalat un lot format doar din jucătoare române, dar, până la urmă, e problema lor. Și oricum și ICIM-ul a demonstrat că are româncele sale de valoare, arădence pe deasupra, Moraru sau Mercea.
Univ Goldiş ICIM Arad se pregăteşte să încheie sezonul pe un loc 5, neaşteptat de bun la situaţia actuală. Totul se poate termina pe 22 aprilie, când, în Polivalentă, e programat jocul doi dintre combatante.
Formații și marcatoare:
Phoenix Galaţi: B. Fota 15 (2×3), D. Fota 15 (1×3), Dumitrache 12 (1×3), Filip 9 (1×3), Şoptică 5, Stan 2. Au mai jucat: Grigoraş, Nini, Robitu, Vreme
ICIM Arad: Pasic 14 (2×3), Moraru 10 (3×3), Karakasevic 10, Nagy 9, Stroman 9, Mercea 8 (2X3), Demeter 6, Hadzovic 5 (1X3). Au mai jucat: McGuire, Szocs, Zidaru.