Corectitudinea politică și pămpălăii care vor capul lui Năstase

Am mai spus-o și o să o spun de câte ori am prilejul, nu dau doi bani pe corectitudinea politică care te împiedică să îi spui țiganului că e țigan, nu rrom, cum ne cer să le spunem tot felul de ONG-uri cu interese mai mult sau mai puțin obscure, negrului că e negru, ungurului că e ungur, mincinosului că e mincinos, pușcăriașului că e pușcăriaș și așa mai departe. Ca să nu fiu prost înțeles aș vrea să vă spun că dacă aș fi fost țigan, negru sau ungur aș fi fost la fel de mândru că sunt țigan, negru sau ungur după cum sunt mândru că sunt român. De altfel am tot respectul din lume pentru oameni ca Mădălin Voicu, Pele și Bela Bartok, ca să dau doar câte un exemplu din fiecare. Nu am cum însă să-i respect pe mincinoși, pe hoți, pe pușcăriași și lista ar putea continua.
Acestea fiind spuse, nu pot să înțeleg în ruptul capului cum un om ca Ilie Năstase, care a făcut istorie în tenisul mondial și a demonstrat cu fapte că este departe de a fi rasist, poate fi acuzat de niște pămpălăi (când spun pămpălăi mă refer la oameni lipsiți de personalitate, pentru care tot felul de „valori” impuse de neaveniți sunt mai importante decât bunul-simț)  de la Federația Internațio­nală de Tenis că a făcut remarci rasiste la adresa copilului Serenei Williams. E adevărat, fostul mare tenismen român a făcut o glumă mai nesărată, atunci când s-a întrebat, în limba română, ce culoare va avea copilul, folosind și expresia „ciocolată cu lapte”. Dar de aici, până la a-l acuza că ar fi făcut o remarcă care să incite la ură de rasă este cale foarte lungă. Cu toate acestea, au fost și pămpălăi în presa din România care au pus tunurile pe Năstase și apoi pe Țiriac, care nu și-a abandonat prietenul și a „îndrăznit” să o dea dracului de corectitudine politică și să spună că Nasty nu ar trebui tratat ca un proscris, după scandalul în care a fost implicat ulterior la Mamaia, în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, între România și Marea Britanie, când a fost dat afară de pe stadion de oficialii Federației Internaționale de Tenis.
Înainte de această întâlnire, câștigată de echipa noastră cu 3-2, care le-a dat astfel cel mai bun răspuns contestatarilor lui Năstase, acesta mai fusese acuzat și de „sexism”, expresie care este din ce în ce mai folosită în România ultimilor ani… Motivul? După cum se știe, Ilie Năstase a fost și a rămas un mare cuceritor. Voind probabil să-i facă un compliment căpitanului nejucător britanic, Anne Keothavong, a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei și a luat-o după cap. Culmea bădărănismului, nu-i așa? Dar ziariștii britanici au avut nevoie de un subiect tare și… l-au inventat.
Dacă au fost și români care au reacționat jalnic, dând apă la moară pămpălăilor care se folosesc de corectitudinea politică pentru a-și ascunde slăbiciunile, au fost și români demni, cărora nu le-a fost frică să le spună britanicilor și celor de la Federația Internațională de Tenis că sunt niște ipocriți. „Ilie Năstase acuzat de rasism pe toate canalele media din lume! Iaca, sunt avocatul lui cu o poveste pentru hateri: Arturh Ashe a fost primul tenismen negru care a câștigat US OPEN și Wimbledon! În ‘75, Ilie juca la dublu cu Ashe și a intrat în teren vopsit pe față cu cremă de ghete de culoare neagră arătându-și astfel solidaritatea cu Arturh Ashe în lupta împotriva rasismului. Momentul a rămas în istoria sportului mondial și a fost amintit în interviuri de Mohamad Ali, Michael Jackson, sau Denzel Washington. Pentru haterii care-l fac praf pe Ilie Năstase!”, a scris cunoscutul om de televiziune Dan Negru pe Facebook. La rândul său, Adrian Mutu, și-a amintit de perioada în care juca la Chelsea, când i se striga din tribune „Mori țigane!”. Asta, după ce unul dintre meciurile dintre echipa României și cea a Marii Britanii a fost oprit ca urmare a faptului că una dintre tenismenele adverse a început să plângă când a fost atacată verbal de un spectator român. „Incredibil! Au oprit meciul pentru că plângea Konta. Chipurile nu mai suporta injuriile auzite din tribună! Păi noi, românii, ce să mai zicem?! și aici mă refer doar la sportivi (nu mai vorbesc de toți ceilalți români plecaţi la muncă prin țările astea «politically correct»). De câte ori am fost jigniți, făcuți în toate felurile, pe toate stadioanele din occident ne-am oprit? Am început să plângem? Poate că unii am făcut-o, dar doar acasă, și vă spun ca nu pentru actele de rasism ci pentru faptul că nimeni nu zicea nimic. Totul era normal pentru ei! Deci, era normal domnilor occidentaliști să strige un stadion întreg «țigane, trebuie să mori»? sau să fiu făcut în toate felurile atât eu cât și țara mea? Era, nu?! Acum faceți pe lupii moraliști și, cum a început să se simtă lezată una de-a voastră, cum ne acuzați pe noi de ceva ce voi ați inventat și ați tolerat atâta timp! Ipocriților!”, a scris Adrian Mutu pe Facebook, potrivit prosport.ro.