Ape (încă) tulburi la PNL Arad, dar momentul adevărului se apropie

Cum spuneam, alegerile pentru liderul organizaţiei judeţene a PNL au fost doar o plimbare de (ne)voie. Pentru amatorii de statistici redăm rezultatele, aşa cum au fost ele centralizate. Astfel, din totalul celor 561 membri liberali prezenți în sală, au fost acordate voturi pentru urmă­toarele funcții: președinte: Gheorghe Falcă-495 voturi, prim-vice­- președinte, Iustin Cionca- 432 voturi şi Sergiu Bîlcea- 401 voturi.
Liberalii care au câștigat funcția de vicepreședinte a organizației județene sunt:  Gheorghe Feieș; Geanina Pistru; Daniel Tomuța;  Ioan Crișan; Florin Farcașiu, Valentin Bot; Claudia Boghicevici  și  Corina Cri­șan.
Membrii în biroul politic județean al PNL Arad sunt: Bogdan Ban; Călin Bibarț; Răzvan Cadar; Ioan Jura; Ion Micurescu;  Florian Mladin; Ovidiu Moșneag; Mircea Onea; Ciprian Otlăcan; Corneliu Popi-Morodan; Cristian Sălășan; Lucian Riviș Tipei; Adrian Țolea Adrian; Ioan Ulici și Dorel  Vidran. La final, realesul preşedinte a spus: „De astăzi plecăm împreună pe un drum nou! Oricine dorește să ne urmeze în noua construcție este binevenit!”. La acel moment tabăra anti-Falcă contesta modul în care s-a făcut desemnarea delegaţilor cu drept de vot. De la organizaţia centrală a venit o soluţie privind stabilirea acestora după criterii clare. Însă a fost tratată cu …sictir. Iar reacţia nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Eusebiu Pistru, contracandidatul la şefia PNL Arad a spus: „Împreună cu echipa mea, am decis să ne retragem candidaturile pentru conducerea organizației județene a PNL Arad. Consider că dacă participăm la aceste alegeri este ca și când am legitimiza încălcările statutare care continuă să se facă de către tabăra adversă. Conducerea de la Centru a fost înști­ințată cu privire la neregulile care au loc în filiala Arad și am certitudinea că în cel mai scurt timp vom avea parte de o  solu­ționare favorabilă respectării statutului PNL. Decizia noastră de retragere a candidaturii în condițiile actuale este un semnal clar că ne dorim o schimbare în ceea ce privește respectarea regulilor de către toți membrii liberali, indiferent de funcție, ne dorim transparență în orice act decizional, ne dorim comunicare deschisă, clară și onestă.  Lupta pentru alegeri corecte continuă!”, a declarat Eusebiu Pistru, deputat PNL.
alegeri pnlNici Călin Abrudan, principalul susţinător al lui Pistru nu a fost prezent la aşa-zisele alegeri interne. ,,Nu pot să particip la ceva ce am contestat. La ceva ce încalcă statutul în foarte multe cazuri. În ce-i priveşte pe colegii mei care au dorit să-l susţină pe deputatul Pistru, fiecare va hotărî potrivit voinţei proprii. Nu am impus nimănui nimic. Şi în fond este normal să fie aşa, dacă mai credem în democraţie”, a punctat primarul Ineului.
„Am înfrânt”
La rândul său, fostul senator și ministru de Interne, Constantin Traian Igaș, scria după realegerea lui Falcă un comentariu extrem de acid pe Facebook.  „Am înfrânt!!! Ghiță «al nostru» – reales la al doilea congres (fără competiție și stres)! O fi bine, o fi rău!? Este întrebarea care mi-a fost adresată de mai mulți colegi. Nu sunt profet, dar cunosc foarte bine oamenii lângă care am clădit cărămidă peste cărămida, și cunosc evoluția filialei din ultimele două decenii. Sunt îngri­- jorat de evoluţia lucrurilor în PNL Arad! Cred că ne îndreptăm cu mare viteză spre prăpastie, iar cârmaciul de serviciu are o singură preocupare: Parlamentul European în 2019, și pe urmă POTOPUL!!!”, scria Igaș.
Se așteaptă anularea alegerilor
Tabăra nemuţumiţilor a contestat alegerea lui Falcă la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL. ,,Eu am convingerea că ni se va da dreptate şi decizia nu poate fi decât anularea acestor alegeri”, a declarat Călin Abrudan, unul dintre liderii acestei tabere. În această ipoteză se va numi o conducere interimară, care în decurs de cel mult trei luni trebuie să organizeze noi alegeri. Decizia este aşteptată în câteva zile. Potrivit unor surse preşedinte interimar ar putea fi numit Constantin Traian Igaş. Aşadar apele sunt încă tulburi la PNL Arad. Momentul adevărului se apropie. Iar acest… ,,drum nou” propus de Falcă ar putea fi şi o fundătură…