Zeci de firme arădene au fost suspendate și radiate anul acesta

La capitolul șomaj scăzut, oferte de angajare și producție industrială, Aradul stă bine față de alte județe.
Cu toate acestea, prima parte a acestui an nu a fost prea bună pentru unii întreprinzători, dezvoltatori de afaceri mici, ori patroni de firme mai mari. Zeci de societăţi au fost lovite de faliment anul acesta, drept dovadă, situaţia oficială comunicată de Oficiul pentru Registrul Comerţului (ONRC). Datele ONRC arată că în judeţul nostru s-au înregistrat ceva mai puține insolvenţe decât în anul precedent.
De la începutul anului 2017 și până în luna martie, un număr de 92 de societăţi și-au suspendat activitatea. În aceeași perioadă din 2016, numărul suspendărilor a fost de 199. Numărul suspendărilor de firme este la același nivel ca și cel din județul vecin, Timiș. De asemenea,
s-au înregistrat un număr de 88 de proceduri de dizolvare a firmelor.
În două luni ale acestui an, 223 de firme au ajuns la procedura radierii, numărul fiind la jumătate decât cel înregistrat la Oficiul pentru Registrul Comerțului (ONRC) anul trecut.
Până la începutul lunii martie a acestui an, ONRC Arad a înregistrat 23 de insolvențe.
În ceea ce priveşte domeniile în care s-au înregistrat cele mai multe falimente, trebuie spus că, un număr mare de firme care aveau ca obiect de activitate de activitate comerţul cu ridicata, cu amănuntul, repararea autovehiculelor au falimentat.
O altă situaţie a ONRC se referă la profesioniştii activi din punct de vedere juridic, la începutul lunii martie. Judeţul nostru avea 10.475 de persoane fizice autorizate şi 16.666 de persoane juridice, adică 27.141 în total.
În două luni ale anului, s-au înregistrat 427 de înmatriculări de firme și persoane fizice autorizate, din care, 274 de societăţi cu răspundere limitată.