Beniamin Vărcuş: „Cacealmaua primarului Falcă transformă Aradul în capitala gunoaielor”

,,Grupul PSD-ALDE susține orice proiect corect şi legal menit să asigure salubrizarea REALĂ a orașului. În acest sens am atras atenția încă din decembrie 2016 asupra situației dezastruoase în care se află serviciul public de salubrizare stradală din Municipiul Arad”, afirmă liderul social-democrat al grupului, consilierul municipal Beniamin Vărcuş.
,,În decembrie 2016 PSD Arad, ca partid de opoziție în CLM, a făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil, să nu lase Aradul îngropat în gunoi și cu zăpada pe străzi. Am venit atunci cu soluția legală prin care o firmă licențiată și specializată să se ocupe de aceste lucrări pe o perioadă determinată, care să permită administrației intrarea în normalitate. Din nefericire, la data respectivă, colegii din PNL au ales varianta circului ieftin, punând în scenă o acțiune de tristă amintire pentru Arad, în care au plimbat saci de gunoi prin centrul orașului, încercând cu disperare să distragă atenția de la gravitatea situației și să arunce vina asupra consilierilor PSD-ALDE. Concomitent, prima­rul Aradului solicita întrunirea Comitetului pentru situații de urgență pentru a crea o tensiune și o degringoladă și mai mare.
Din păcate simulacrul de proiect care ne este pus în față nu are menirea de a rezolva problema salubrizării stradale în Municipiul Arad, întrucât GCA (Gospodărirea Comunală Arad), societatea din subordinea pri­măriei căreia îi este încredin­țată această responsabilitate nu are nici licențele necesare dar nici capacitățile tehnice sau resursele umane de trebuinţă. Proiectul este unul ilegal și ambiguu. Suprafața propusă spre salubrizare scade de la 900.000 mp la 118.764 mp, în timp ce anexa 1 care cuprinde străzile ce urmează a fi măturate lipsește din proiect”, punctează consilierul Vărcuş.
Social-democratul mai spune că mai grav este că nu sunt prezentate nici utilajele şi resursele umane necesare realizării obligațiilor contractuale. Pe deasupra GCA nu are nici licenţa necesară de la ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice).
,,Cu alte cuvinte, soluţia propusă este ilegală şi de­monstrează încă o dată lipsa totală de viziune a administraţiei Falcă dar şi apetenţa primarului de a da curs unor acţiuni cu accentuat caracter penal. În acelaşi timp, edilul nu se poate disocia de calitatea de preşe­dinte al PNL Arad şi încearcă să capitalizeze acţiunea în mod politic, forţând o cacealma prin care scoate castanele din foc cu mâna PSD Arad. În caz de nereuşită, acelaşi personaj
şi-a calculat în avans mişcările şi va etala public victimizarea politică de rigoare, atribuind social-democraţilor culpe ima­ginare. Accentuez în final esen­ţa şi de fapt crezul nostru, orientat spre interesul arădenilor. Vom susține orice proiect elaborat în spiritul legalităţii, corectitudinii şi transparenţei, menit să asigure salubrizarea reală a orașului. Nu ne vom face însă părtaşi la sarabanda de ilegalităţi şi la soluţiile nefiabile ale administraţiei Falcă”, susţine consilierul local municipal Beniamin Vărcuş.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni