Aradul, prezentat investitorilor străini în cadrul unei întâlniri a administrațiilor din vest

O întâlnire de afaceri între investitori importanți este organizată de Consiliul Județean Caraș- Severin și primăria municipiului Reșița, întâlnire la care Aradul îi are ca reprezentanți pe președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca și primarul municipiului, Gheorghe Falcă.
Întâlnirea ce are ca invitați investitori din Statele Unite și Germania, respectiv liderii adminis­- trațiilor locale din Vestul Româ­niei este organizată pe parcursul a trei zile. La întâlnire mai participă Silviu Hurduzeu, președintele CJ Caraș-Severin, primarul Reșiței, Ioan Popa, Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ Timiș, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, Sorin Maxim, președintele Agen­ției de Dezvoltare V Vest și parlamentari.
În prezentarea județului Arad, Iustin Cionca pune accent pe profilul industrial, investitorii din zonele industriale din municipiu și județ, Zona Liberă Arad-Curtici și poziția geografică privilegiată a județului, pe culoarul IV Pan-European, rutier și feroviar. „Un avantaj al județului Arad îl reprezintă capacitatea de absorbție a fondurilor europene. Am atras aproape 500 de mi­lioane de euro, iar asta demon­- strează puterea de mobilizare a administrației județene. Aceste fonduri susțin dezvoltarea mediului de afaceri. Principala noastră preocupare este să atragem investitori noi, să le oferim posibilitatea de a realiza profit într-una dintre cele mai dezvoltate județe din România”, a spus Iustin Cionca.
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a prezentat proiectul conurbației Arad-Timi­șoara, pe baza studiului realizat de Banca Mondială. „Aradul se dezvoltă într-un ritm accelerat, iar vecinătatea cu Timișoara determină un schimb de forță de muncă, arădeni lucrează la Timișoara, dar sunt și timișoreni care lucrează la Arad. Între aeroporturile noastre distanța este de 32 km pe autostradă, asta înseamnă 15 minute de condus. Aradul dispune de angajați bine pre­gătiți, cu experiență în companiile multinaționale, iar pri­măria oferă sprijin pentru cei care doresc să investească în zonele industriale”, a a spus Gheorghe Falcă.
La întâlnire au participat, alături de reprezentanții administrațiilor locale, companiile Zoetic, aCar, Freundenberg, Werzalit, Lykke, CEZ Romania, Innovation 4.4 și alții. S-au purtat discuții    despre investițiile în energia regenerabilă, IT, noile tehnologii, automotive.
„Această întâlnire a adus la aceeași masă primari și preșe­dinți de consilii județene, investitori, Agenția de Dezvoltare. Este o inițiativă foarte bună, am văzut modele de bune practici din toată regiunea și am aflat care sunt așteptările agenților economici care ta­tonează noi piețe de desfacere și noi spații unde să își extindă capacitățile de producție. În perioada următoare, la Arad, vom organiza întâlniri similare cu mediul local de afaceri, pentru că o bună comunicare, o relație directă cu cei care creează plus valoare este esențială pentru dezvol­tarea comunităților noastre”, a conchis președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.