Asociația pentru Ridicarea Monumentului Unirii la Arad sprijină propunerea arhitectului Gheorghe Seculici

În contextul în care au rămas mai puțin de doi ani până la celebrarea Centenarului Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1918, iar la Arad nu s-a stabilit încă un loc pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri, Asociația pentru Ridicarea Monumentului Unirii la Arad, prin vocea președintelui acesteia, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, anunță că sprijină propunerea făcută recent de arhitectul Gheorghe Seculici. Acesta sus­ține că Monumentul ar trebui amplasat în fața sediului Consiliului Județean și își susține foarte convingător propunerea.
Printr-o adresă semnată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, trimisă la Ministerul Culturii și adresată ministrului Ionuț Vulpescu,  se arată că varianta propusă de Seculici este cea mai potrivită. „Dorim să vă comunicăm faptul că Asociaţia noastră îşi însuşeşte propunerea publică, realizată de către domnul arhitect Gheorghe Seculici  privind amplasarea Monumentului Marii Uniri de la 1918 în faţa sediului Consiliului Judeţean respectiv în zona Casei de Cultură, Parcul Pădurice, Casa Artiştilor, zonă care are toate şansele de a deveni o piaţă publică – această variantă fiind cea mai fezabilă datorită faptului că există avizul unui plan urbanistic zonal și este într-o zonă centrală a Aradului.
Susţinem cu tărie faptul că, în  Arad, trebuie să se ridice acest monument, pentru a aminti generaţiilor prezen­te şi viitoare, contribuţia incontestabilă, a intelectua­- lităţii şi populaţiei arădene la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, şi în acest sens vă rugăm să sprijiniţi demersul nostru, astfel încât lucrările să fie finalizate în timp rezonabil iar Centenarul Marii Unire din 1 Decembrie 1918 să fie aniversat  la Arad cu respectul cuvenit”, se arată în document.