Pentru problema gunoaielor, Falcă ar putea fi amendat cu 70.000 de lei

La aproape o lună de la în­cetarea asigurării serviciilor publice comunitare de salubrizare stradală, atribuirea acestora către Gos­podărirea Comunală nu a trecut de votul consilierilor locali. Edilul șef anunță atribuirea serviciilor de salubrizarea stradală din municipiu în urma convocării Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. În aceste condiții, deputatul Sergiu Vlad soli­cită ANRSC investigara modului în care autoritățile publice locale din Arad și-au îndeplinit obligațiile legale de a asigura serviciile de uti­litate publică precum și sancționarea celor care aveau această respon­sabilitate, după cum se precizează în Legea nr. 51/2006 actualizată. „Primăria Arad nu a asigurat continuitatea serviciului, așa cum o obligă legislația în domeniu.
M-am adresat Autorității Națio­nale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) cu solicitarea de a investiga situația din Arad. Nu se pot tolera asemenea lucruri, care ating grav nivelul de trai și sănătatea arădenilor, și încalcă obligații legale, fără să existe repercusiuni. Am să solicit ANRSC să sancționeze pe re­prezentanții administrației locale, iar amenda să fie dată personal primarului, la fel cum au făcut cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Altfel riscăm să se repete situația, indiferent cine o să fie primar în viitor”, susține Sergiu Vlad.
Conform Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice, primarul Falcă ar putea fi amendat cu 70.000 lei pentru neasigurarea salubrizării stradale. Administrația locală riscă o amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei pentru că nu a asigurat „continuitate din punct de vedere calitativ şi cantitativ”, dar și o amendă între 30.000 lei și 50.000 lei pentru că prestarea serviciilor de utilităţi publice s-a făcut fără hotărâre de dare în administrare.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni