Glad Varga: ,,Parlamentarii PSD nu au vrut ca Aradul să fie inclus în Legea Centenarului”

,,Parlamentarii PSD de Arad își arogă, printr-un comunicat de presă, merite pe care nu le au. În prezent Aradul a fost exclus de PSD din Legea Centenarului, prin votul dat amendamentului care dezvo­l­tă un cadru general de inclu­dere a unor localități, iar amendamentul cu cele patru orașe (Arad, Alba Iulia, Iași și București) a fost respins prin vot politic.
Propunerea noastră nu excludea ca ulterior, pe lângă cele patru orașe să fie incluse și altele. Așadar avem o Lege a Centenarului care nu are niciun oraș nominalizat de unde rezultă faptul că parlamentarii PSD ignoră evenimentele istorice care au dus la înfăptuirea Marii Uniri.
Nu înțeleg ce anume i-a impiedicat pe cei de la putere, după ce au creat alt cadru general, să nominalizeze primele orașe ale Marii Uniri și ale Memoriei Primului Război Mondial! Mai ales că, printr-o Hotărâre de Guvern lista ora­șelor putea fi actualizată.
Amendamentul deputatului PSD, Dorel Căprar, practic a anulat amendamentul meu și al deputatului Pistru, prin care introduceam Aradul în lista orașelor Marii Uniri.
Deputatul PSD, Dorel Căprar, dacă dorea să facă dreptate arădenilor și să res­pecte fap­tele istorice, ar fi introdus și Aradul în amen­damentul său, cum era firesc.
Este o dovadă clară de manipulare, prin declarațiile po­litice ale celor de la PSD, iar documentele atașate demonstrează acest lucru. Aradul a fost inclus în Legea Centenarului primind chiar un aviz favorabil în Comisia pentru Cultură, Arte, Mijloace de
Informare în Masă datorită amendamentului nostru de­pus, pe care l-am susținut la fiecare ședință de comisie.  Asta până ieri, când într-o șe­dință fulger, coaliția de la guvernare și-a trecut propriile amendamente, modificând pâ­nă și titlul legii”, a spus deputatul Varga. Acesta speră ca președintele României, Klaus Iohannis să retrimită Legea Centenarului în Parlament pentru a fi revizuită.
„La votul  din plen, preșe­dintele de ședință nu mi-a dat dreptul la cuvânt, să apăr, prin luarea unei poziții ferme, rolul Aradului în Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Am început deja demersurile parlamentare prin care am solicitat în scris Departamentului Centenar să precizeze măsurile care vor fi luate în vederea includerii Aradului ca oraș al Marii Uniri în viitoarea Ho­tărâre de Guvern” – a conchis deputatul PNL, Glad Varga.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni