Liberalii arădeni merg pe mâna lui Ludovic Orban, deși apele sunt încă tulburi în filială

Bătălia pentru șefia PNL pare o luptă în trei: Bușoi, Predoiu și Ludovic Orban. Până acum pare surprinzătoare susținerea fostului lider Crin Antonescu pentru Cris­tian Bușoi. Alegerile vor avea loc luna viitoare, dar până atunci toate  filialele trebuie să fie cu situația rezolvată. Cum se știe la Arad a câștigat Falcă, dar rezultatele sunt contestate  de către Eusebiu Pistru. Potrivit acestuia s-au încălcat foarte multe puncte din Statut. La acest moment, contestația depusă de căte Pistru este la Comisia de Onoare și Arbitraj a PNL de la București și nu s-a dat încă un verdict. Așadar apele nu sunt încă limpezi la Arad, iar asperitățile dintre liberalii de rit vechi și cei de rit nou nu s-au șters. În plus, zilele trecute, senatorul Ioan Cristina a dat câteva declarații ce l-au deranjat pe primarul Gheorghe Falcă, care a dorit să-l pună la punct pe vechiul liberal, fost președinte al PNL Arad.
Falcă s-a dat cu marele favorit
Ioan Cristina cunoscut ca un sus­ținător al lui Ludovic Orban, s-a declarat mulțumit de decizia PNL Arad de a-l sprijini pe acesta la funcția de președinte al PNL pe plan național.  Gestul  a surprins, mai ales că foștii pedeliști au o poziție dominantă la Arad, iar Orban a fost în trecut un adversar înfocat al acestora și nu se bucură de fapt de mare simpatie în rândurile foștilor portocalii. Cu toate acestea opțiunea majoritară în partid  este favorabilă fostului ministru al  al Transporturilor. De aceea nu mai era cazul ca organizația de Arad să mai facă o notă discordantă. Iar Falcă a înțeles pulsul și s-a dat cu marele favorit.
„Este o decizie surprinzătoare pe care o face Gheorghe Falcă. De asemenea, până acum, Iustin Cionca (prim-vicepreșe­dinte al PNL Arad) a afirmat în repetate rânduri că delegații de la Arad vor trebui aleși pe sprânceană, astfel încât Ludovic Orban să nu aibă nici un vot din partea organizației noastre. Până la urmă, mă bucur că Falcă și Cionca și-au schimbat opțiunea, chiar dacă au văzut că trendul general în partid este favorabil lui Orban”, a punctat, ma­lițios, senatorul Ioan Cristina. De unde această nouă direcție? Poate este legată și de renunțarea lui Ilie Bolojan, care îl susține și el pe Ludovic Orban la președinția PNL.
Cristina a fost urecheat de „conducere”
Că nu e pace sub… măslini o arată și un scurt, dar lămuritor comunicat de presă, din partea conducerii PNL Arad, după ce Ioan Cristina a dat o declarație care nu i-a fost pe plac lui Falcă. Se spune că: „Îl rugăm pe domnul senator să își respecte colegii de partid  și electoratul. Considerăm că în ceea ce privește comunicarea publică este mult mai important ca domnul senator Cristina să transmită activitatea sa parlamentară pe care o desfășoară pentru cetățeni”. Altfel spus, i se pune puțin pumnul în gură senatorului Cristina și i se indică ce e bine și ce nu să spună.
La Congresul PNL, delegația arădeană ar urma să fie formată din circa 150 de delegați. Dar dacă rezultatele alegerilor de la Arad vor fi invalidate, s-ar putea ca numărul acestora să fie mult mai mic. Așadar situația este de urmărit.