Liberalii au votat pentru iarbă de un milion de euro ca să alunge praful, pesediştii strigă că e jaf

Fără indoială capul de afiş al şedinţei de ieri a CLM Arad a fost cea legată de punctul care se referea la studiul de fezabilitate „Gazon şi instalaţie de irigat spaţii verzi în Municipiul Arad”.
,,Astăzi, consilierii municipali ai PNL Arad au legitimat prin vot unul dintre cele mai mari jafuri pe bani publici din era Falcă. În ciuda opoziţiei echipei social-democrate din CLM, consilierii liberali au ridicat în mod complice mâna pentru ceea ce putem numi o veritabilă devalizare a arădenilor sub pretextul implementării unor instalaţii de irigat spaţii verzi în municipiu” este de părere Beniamin Vărcuş, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal. Acesta a continuat: ,,Noi cunoaştem apetenţa primarului Falcă pentru iarba de calitate, însă să arunci în mod banditesc 1.300.000 Euro pentru nişte amenajări mai degrabă virtuale, constituie un afront la adresa bugetului local, un adevărat atentat la buzunarele arădenilor. vin cu cifre concrete şi spun opiniei publice că edilul s-a gândit să aloce o sumă usturătoare, aproape 80.000 lei doar pentru sistemul de irigaţii aferent fâşiei de teren din faţa Liceului Moise Nicoară, pe care chipurile, administraţia locală îl evaluează la 747 mp. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că acelaşi Gheorghe Falcă ne crede atât de naivi încât să ne închipuim că este capabil să înghesuie 16.000 mp  de gazon în zona Biserica Sârbească-Gai şi în spaţiul aferent buclei de tramvai. Şi, atenţie ! Totul la un cost al irigaţiilor în acel perimetru de aproape 854.000 de lei. Pot să vă dau oricâte exemple de acest fel, concluzia este doar una, preţurile sunt umflate masiv, la fel cum extrem de scump şi irelevant este şi studiul de fezabilitate, întocmit de către una dintre firmele de casă ale primarului.
Nimeni nu se împotriveşte dezvoltării Aradului şi cu atât mai puţin echipa de consilieri municipali PSD Arad care prin tot ceea ce întreprinde s-a pus în slujba cetăţenilor urbei”.
În schimb liberalii au motivat că inevstiţia este oportună pentru… diminuarea prafului.
„Oportunitatea realizării acestei investiţii este evidentă, deoarece prezintă multiple avantaje. Sistemul de irigaţie prin aspersiune şi irigare, realizează o distribuţie uniforma a apei pe suprafaţa irigată. De asemenea, se realizează o economie prin reducerea numărului de angajaţi, a consumului de apă şi de energie prin reglarea timpilor necesari de funcţionare a instalaţiei irigat, în funcţie de necesar. Totodată, un sistem de irigare a spaţiilor verzi, contribuie la diminuarea prafului din atmosferă” – se arată în expunerea de motive. Cert este că valoarea totală a investiţiei „Gazon şi instalaţie de irigat spaţii verzi în Municipiul Arad” se ridică la 5.740.341 de lei (inclusiv TVA). Adică peste 1,2 milioane de euro. Totul pentru gazonarea şi irigarea a proape 54.000 de metri pătraţi.  Cât zece terenuri de fotbal puse unul lângă altul. Altfel spus peste 100 de lei pe metrul pătrat de gazon. E mult, e puţin? Judecaţi fiecare dintre dumneavoastră…