În mai puțin de jumătate de an, la Pâncota încep lucrările la cea de a doua școală

• Interviu cu primarul Dan Pocrișer

– Domnule primar, am aflat că vă pregătiți să începeți lucrările la un nou corp de clădire de care vor beneficia elevii Liceului Teoretic din Pâncota. Asta, după ce, nu cu mult timp în urmă a început să se lucreze la un nou corp de clădire la școala primară. Puteți să ne spuneți câte ceva despre cele două investiții?
– Este adevărat, la Pâncota demarează lucrările la cea de a doua școală, în mai puțin de jumătate de an. În
curtea liceului urmează să se ridice o construcție nouă, cu șapte săli de clasă. În toamnă, am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, în cadrul PNDL, valoare in- vestiției, suportate în totalitate de minister fiind de 970.000 de lei. După finalizarea lucrării, elevii nu vor mai fi nevoiți să vină la cursuri după-amiaza și vor fi amenajate o serie de laboratoare necesare desfășurării procesului de învățământ. Putem spune că astăzi ne bucurăm de demararea lucrărilor, având în vedere că procedurile de desemnare prin licitație a constructorului a fost finalizată. De altfel, trebuie spus că ne mândrim de faptul că lucrările la celălalt corp de clădire, de la școala primară, sunt într-o fază avansată. Acolo urmează să funcționeze două clase și o sală multifuncțională. Suntem încrezători că noua clădire va fi gata până la începutul anului școlar 2017-2018.
– Piața din Pâncota este una dintre cele mai mari și mai cunoscute piețe din această parte de țară. Aveți vreun plan de modernizare a ei, având în vedere numărul mare de oameni, vânzători și cumpărători, care-și dau întâlnire aici în fiecare sâmbătă?
– Nu avem doar planuri, în momentul de față se lucrează la modernizarea ei. Este vorba despre o investiție de aproximativ 1,3 milioane de lei, despre care vă pot spune, optimist fiind, că sperăm să fie gata până la sfârșitul anului. Într-o primă fază, muncitorii își desfășoară activitatea în prima jumătate a amplasamentului, urmând ca după ce termină, să treacă la partea a doua, pentru a nu perturba funcționarea pieței.
– Ce alte lucrări mai aveți?
– Spre exemplu, în momentul de față se lucrează la pistele de biciclete de pe strada Cloșca și urmează să asfalteze partea de pistă de pe Mărășești care a rămas neasfaltată. În plus, până nu de mult, au continuat lucrările la rigolele de pe stăzile Traian și Podgoriei, însă în acest moment, echipa de muncitori a fost retrasă de către constructor. În aceste condiții, trebuie spus că insistăm ca acesta să se întoarcă și să continue conform graficului.
De asemenea, trebuie spus că mai multe străzi din Pâncota și Măderat sunt în curs de reparații, în acest moment fiind finalizată partea de plombări. Urmează să continuăm cu lucrările de burdușire necesare. În cursul acestui an vom demara ample lucrări de reparații, vom reabilita strada Dragalina din fonduri proprii și avem în vedere să facem reparații capitale pe mai multe străzi. În acest sens, am depus o solicitare la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, pentru finanțarea lucrărilor, având în vedere că sunt foarte costisitoare.
– Din câte am observat, și la capitolul salubrizare stați bine, cu atât mai mult cu cât aveți și o mașină nouă de gunoi.
–  Da, este adevărat. Am efectuat mai multe lucrări de întreținere și înfrumusețare a orașului, inclusiv pe tronsonul de legătură dintre Pâncota și Măderat, urmând să continuăm pe aceeași linie. În ceea ce privește mașina de gunoi, trebuie să știți că vechea mașină ne dădea mari bătăi de cap, stricându-se foarte des, astfel încât am decis să achiziționăm încă o autogunoieră pentru ridicarea și transportul deșeurilor menajere de pe raza orașului. Luni a fost prima zi la care am pornit la drum cu noua achiziție. Sperăm să nu ne mai confruntăm cu problemele de până acum.
– Până acum am vorbit doar despre lucrări și achiziții. Aș fi curios să aflu ce se mai întâmplă pe plan sportiv la Pâncota.
– Și din acest punnct de vedere, suntem, spun eu, pe un drum bun. Am reușit să ne punem la punct cu ceea ce înseamnă noul club sportiv, sub denumirea actuală de Podgoria Pâncota, care activează în Liga a VI-a. Echipa se află pe primul loc, la cinci puncte de ocupanta locului secund, cu șanse reale de promovare în Liga a V-a. Avem o echipă de seniori și două de juniori, formate din jucători pâncotani. Recent, toți sportivii au primit câte un echipament nou. Aici mai trebuie spus că pe viitor dorim să dezvoltăm și alte ramuri sportive, karate, handbal, tenis…
– Având în vedere că pe 1 iunie se sărbătorește Ziua Copilului și a rămas mai puțin de o lună până atunci, puteți să ne spuneți dacă ați pregătit ceva special pentru copii din oraș?
– Da. Anul acesta vrem să sărbătorim Ziua Copilului într-un mod deosebit, drept pentru care vom organiza un program special pentru cei mici în Parcul Central. Sperăm ca evenimentul să devină unul de tradiție.
– Vă mulțumim.