Pavel Năstase, ministrul Educației: „UAV este poate cea mai comprehensivă universitate din țară”

Universitatea Aurel Vlaicu a fost vizitată, ieri, de ministrul Educației, Pavel Năstase. Acesta a avut ocazia să vadă laboratoarele moderne și sala de sport din Complexul M, după care s-a întâlnit cu cadrele didactice și studenții universității de stat arădene. Înainte ca prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, să se adreseze oaspeților, corul Facultății de Teologie a interpretat câteva cântece care au fost ascultate în picioare de toată lumea din sală.
În discursul pe care l-a ținut, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, i-a transmis ministrului că este oaspetele unei universități dinamice, care are cadre didactice foarte bine pregătite, ceea ce se reflectă în interesul tinerilor care doresc să se specializeze la una dintre facultățile de aici.  „Vreau să vă mulțumesc domnule ministru că ați acceptat invitația de a fi în mijlocul nostru. Aș vrea să vă asigur că deși suntem o universitate tânără, suntem o universitate dinamică și vrem să ne găsim locul ca universitate regiona­lă. Avem cadre didactice foarte bine pregătite, drept pentru care avem un număr mare de stu-denți”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, după care i-a înmânat ministrului Diploma de Excelență cu Placheta Aurel Vlaicu.
Trebuie spus că ministrul a avut numai cuvinte de laudă la adresa UAV. „Este o universitate tânără, care a dovedit însă că s-a maturizat, prin cadrele didactice care predau aici și mai ales prin studenți. Comparativ cu celelalte universități de tradiție, UAV este poate cea mai comprehensivă universitate din țară, având foarte multe specializări”, a declarat Pavel Năstase. În discursul pe care l-a ținut ulterior în fața studenților, cadrelor didactice și a invitaților, acesta a ținut să menționeze că universitatea are o mare șansă, având în vedere că este o universitate tânără. „Sunt foarte onorat să fiu aici, împreună cu dumneavoastră. Aveți o mare șansă, fiind o universitate tânără, cu un colectiv tânăr, care poate să aibă o abordare nouă. Aveți astfel posibilitatea să vă recalibrați eforturile. Eu spun tot timpul, că o casă veche, oricât de mult o renovezi, nu e ca o casă nouă.  Faptul că Aradul se află în zona de vest a țării, într-o zonă cu o dezvoltare economică accentuată, reprezintă un alt atuu pentru universitate”, le-a spus ministrul celor prezenți.