Facultatea de Științe Exacte din cadrul UAV organizează Conferința internațională StudMath–IT

Facultatea de Științe Exacte din cadrul Universității Aurel Vlaicu organizează, la sfârșitul săptămânii, la Conferința Internațională a studenților StudMath-IT, la care vor participa invitați din România, Serbia, Ungaria și Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura în perioada 18-19 mai și se anunță a fi o oportunitate pentru pasionații de matematică  și informatică de a prezenta și dezbate teme importante ale momentului. „Universitatea noastră a susținut și va susține întotdeauna dezvoltarea muncii de cercetare și va crea oportunitățile pentru  studenți  și cadrele didactice de a se implica în munca de cercetare, de a lua parte la dezbaterile în cadrul domeniul de studiu  ales. Conferință StudMath-IT este un prilej pentru colegii mei de la Facultatea de Științe Exacte de a aduce la Arad, profesori universitari din țară și străinătate, de a promova universitatea noastră în lumea academică națională și europeană și de a consolida relațiile pe care le avem cu universitățile reprezentate la conferință”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

De menționat că evenimentul este susținut de Ministerul Educației Naționale, iar jurizarea lucrărilor va fi făcută, potrivit organizatorilor, de către un comitet format din: Valeriu Guțu, PhD, Universitatea de Stat a Moldovei, Chișinău; Gheorghe Căpățână, PhD, Universitatea de Stat a Moldovei, Chișinău; Mihail Găianu, PhD, Universitatea de Vest din Timișoara; Molnár István, PhD,  Universitatea Szent István, Békéscsaba Campus și Simon Sándor, PhD,  Universitatea Szent István, Békéscsaba Campus.

„Este un eveniment important pentru facultatea noastră și ne bucurăm că vor fi prezente personalități de la universitati din Timișoara, Cluj, Szeged, Novi Sad care vor susține lucrări în cadrul conferinței. Ne bucură de asemenea susținerea din partea Ministerului Educației Naționale și sperăm ca aceasta conferință să fie un punct câștigat pentru promovarea și dezvoltarea acestui domeniu al științelor exacte”, susține prof. univ. dr. Mariana Nagy, decanul Facultății de Științe Exacte.