Pe scurt

Condamnat pentru infracțiuni rutiere

În data de 13 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu cei ai Postului de Poliție Tauț, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 11 mai, de magistrații Judecătoriei Ineu, pe numele unui bărbat de 36 de ani, din Tauț, care are de ispășit o pedeapsă de 1 an, 2 luni și 20 de zile cu închisoarea, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

A furat un acumulator auto

Polițiștii orașului Chișineu Criș au identificat un bărbat, bănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială. În data de 14 mai, polițiștii au depistat, oprit și legitimat, pe raza localității Chișineu Criș, un bărbat de 36 de ani, care transporta un acumulator auto, fără a deține documente legale de proveniență a bunului. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bunul respectiv, în valoare de aproximativ 300 de lei, ar fi fost sustras la aceeași dată, din curtea unei societăți comerciale de pe raza aceleiași localități. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

               

Amenzi de 140.000 de lei în doar 24 de ore

În 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 143.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 343 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 143.000 de lei. Dintre acestea, 118 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 225 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni