În curând va fi organizat Festivalul Luminii

Festivalul Luminii – un eveniment național îndrăgit, organizat la Arad de „Cercetaşii României” va avea loc pe data de 20 mai. Locația – Parcul Mihai Eminescu, începând cu ora 14.00.
„Evenimentul este la a 13-a ediţie şi se desfăşoară în mai multe oraşe din România, pe tot parcursul lunii mai. Scopul festivalului este de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a-și aminti că lucrurile mărunte din jurul lor le pot face clipa, ziua și viața mai bune. Pentru cercetaşi, acest eveniment este unul din modurile prin care pot da ceva înapoi comunității pentru sprijinul oferit, dar și un proiect în care se pot implica activ toți membrii noștri și, desigur, voluntarii externi“, susține Andrei Răzvan Cialma, coordonator al Festivalului Luminii, la nivel de Arad.
Fiind o iniţiativă pornită de la tineri, pentru toată lumea şi pentru toate vârstele, atmosfera va fi una relaxată şi va include momente artistice şi ateliere, pentru toţi cei prezenţi. Astfel, între 14.00-19.00 se vor desfășura activităţi pentru copii şi adulți – pictat borcane, face-painting, tiroliană, bibliotecă în aer liber, curs de engleză, realizat obiecte hand-made, și multe alte surprize. De la ora 20.00 se vor aprinde gulguţele – cutiuţe din hârtie cu lumânări aprinse înăuntru. Între 21.00 și 23.00 se vor stinge luminile din parc urmând să fie susținut un moment artistic cu muzică. Vor fi și jonglerii cu focuri și lumini.