Elevii arădeni, angrenați într-un proiect de încurajare a consumului de fructe și legume

O campanie de încurajare a consumului de fructe și legume în rândul tinerilor se desfășoară în unitățile școlare arădene. Acțiunile au în vedere mai multe activităţi, de la vizitarea fermelor pomicole la diferite concursuri tematice organizate în jurul consumului de fructe și a preparatelor din fructe.
„Ne preocupă felul în care tinerii se raportează la natură și la ceea ce natura ne oferă, la
alimentația sănătoasă. Prin acest proiect, adiacent programului naţional de distribuire a merelor în şcoli, ne dorim să le dezvoltăm elevilor abilităţile practice în vederea creşterii interesului pentru natură şi mediu. Organizăm activități interesante, atractive, în care implicăm sute de persoane, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului nostru”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
În prima zi, cinci clase de elevi s-au deplasat la o fermă pomicolă şi la o fabrică de procesare a fructelor, pentru a vedea întregul flux de producţie. Cei 135 de copii prezenţi provin de la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad, Şcoala Gimnazială „Ştefan Cicio Pop” Arad (două clase), Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica şi Şcoala Gimnazială Secusigiu. Marți alte clase de elevi vor fi cuprinse în acest program.
Proiectul, aflat la a VII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 15-19 mai 2017, cu o valoare de 147.000 lei, TVA inclus. Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Între 15 și 19 mai se vor mai face deplasări la ferme, iar pe 17 mai va fi organizat un concurs în școlile participante. Va fi premiat astfel pe 18 mai, cel mai frumos aranjament de fructe. Pe 19 mai va firealizată o uriașă salată de fructe.