CJA face propuneri la Guvern pentru dezvoltarea turistică a Aradului

Administrația județeană a fost reprezentată la Guvernul României, la întâlnirea premierului Sorin Grindeanu, mi­nistrului Turismul Mircea Titus Dobre, a președintelui Comitetului pentru Turism al OECD, Armando Peres și a secretarului general al acestei Organizații, Alain Dupeyras, cu au­- toritățile publice locale implicate în realizarea și gestio-narea proiectelor de turism la nivel județean. Această întâlnire de lucru a avut loc la Palatul Victoria.
Premierul a ținut să subli­nieze în cadrul conferinței că, până la data de 1 iulie ministerul de resort trebuie să finalizeze masterplanul de in­- vestiţii în turism.
Consiliul Județean a venit cu o propunere ce se referă la cinci direcții de dezvoltare a infrastructurii turistice în Arad, pe turismul istoric-cultural, ecoturism, turism ecumenic, turism balnear și turism gastronomic (incluzând Drumul Vinului). Aradul a făcut o solicitare și în vederea includerii stațiunii Moneasa într-un proiect național al Ministerului Turismului și a detaliat intențiile referitoare la stațiunea de interes local Ghioroc.
Potrivit reprezentanților Consiliului Judeţean Arad, investițiile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, în ultimii ani, depășesc 32 de mi­lioane de euro. Aceste in­- vestiții s-au făcut în special în modernizarea drumurilor către zonele de interes turistic și realizarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Arad.
Toate proiectele au fost realizate din fonduri euro­pene, contribuția județului fiind de 2% din suma de 32 de milioane de euro.
În expunerea CJA s-a făcut legătura dintre turism și cultură, digitalizare, schimbările globale care influențează dezvoltarea turismului chiar și în zone aparent fără potențial turistic.
Consiliul Județean este axat pe dezvoltare turistică și reînnoirea parteneriatelor international județului.