Activitatea Vămii Arad, blocată din cauza atacurilor cibernetice

Activitatea vămilor de interior din vestul ţării, care fusese oprită luni dimineaţa, a fost reluată după o oră şi jumătate, timp în care reţeaua informatică internă a fost verificată, stabilindu-se că sistemele nu au fost afectate de atacurile cibernetice, scrie News.ro. „Din câte am înţeles şi eu, deconectarea sistemelor în cursul dimineţii a fost o măsură de siguranţă. Au fost efectuate verificări şi nu suntem afectaţi de atacturile informatice. Toate vămile arădene de interior, respectiv Arad, Aeroport Arad şi Zona Liberă Arad – Curtici, cu un total de 30 de angajaţi, şi-au reluat activitatea”, a declarat şeful Biroului Vamal de Interior Arad, Aurel Mateuţ.

Surse din cadrul Vămii Arad au declarat, luni, pentru News.ro, că toate computerele au fost oprite din cauza unui atac informatic, astfel că activitatea este complet blocată. Conform surselor citate, ordinul de deconectare a sistemelor de la reţeaua proprie de comunicare (intranet) a fost primit de la conducerea Reglionalei Vamale Timişoara, de care aparţin şi vămile arădene. „Vineri, sistemele mergeau bine. Azi (luni – n.r.), când am ajuns la lucru, am fost nevoiţi să oprim toate computerele din vama de interior Arad, astfel că nu se mai poate lucra. Se pare că este vorba de un atac informatic. Nu ştim cât va dura această situaţie”, a declarat sursa citată.

În curtea Vămii Arad erau aproximativ 30 de automarfare care aşteptau efectuarea formalităţilor. „Vă daţi seama că este abia începutul zilei. Dacă nu se reia activitatea câteva ore, aici vor fi cozi mari de TIR-uri”, a mai spus sursa citată. În Vama Arad lucrează 16 angajaţi, pe aproximativ 20 de computere.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni