Expoziție și sesiuni de comunicări științifice dedicate administrației arădene

O serie de evenimente dedicate administrației se vor desfășura în acastă perioadă. Este vorba de sesiune naţională de comunicări ştiinţifice „Administraţie Românească Arădeană” și un vernisaj.
Evenimentele se vor desfă­șura în 17 şi 20 mai, la Consiliul Judeţean Arad şi în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad.
Pe 17 mai 1919, armata Română, prin Regimentul  6 Vâ­nători, a intrat pe calea cu acelaşi nume, dinspre Curtici şi a eliberat Aradul, instaurând Administraţia Românească. „Este una din marile momente istorice ale românilor din Arad, motiv pentru care am realizat expoziţia pe care o vernisăm chiar în 17 mai, începând cu ora 13, la Consiliul Judeţean Arad”, sus­ține Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.
De asemenea, tot în această săptămână se va desfăşura şi cea de-a 12 – a ediţie a Sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice „Aradul – capitală politică a Marii Uniri”, manifestare ce va avea loc sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 09.00, în sala Ferdinand a Primăriei Arad. Această sesiune aduce împreună zeci de cercetători, istorici şi oameni de cultură de la Academia Română, universităţile din Cluj, Timişoara, Iaşi, Oradea, Arad şi Sibiu. În cadrul manifestării se va lansa  volumul al XII – lea al cărţii „Administraţie Românească Arădea­nă”, precum şi alte şapte cărţi.
„Administraţie Românească Arădeană” este un eveniment cuprins în calendarul Centenarului Marii Uniri, calendar propus şi susţinut de Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad  şi Centrul Municipal de Cultură Arad.