Goană soldată cu victime umane: un jandarm a fost împușcat la Chisindia

Toată lumea știe că vânătoarea este un sport scump. Asta, dacă este practicată de oameni care doresc să păstreze o anumită aparență de legalitate. Pe lângă faptul că armele bune costă o căruță de bani, legiuitorul a avut grijă să impună tot felul de taxe. Din păcate, pe lângă faptul că este un sport scump, vănătoarea este și un sport periculos pentru cei care-l practică. Astfel, în urma unor escapade în pădure, unii vânători se aleg cu răni provocate de proiectile, iar alții, mai puțin norocoși își pierd viața pentru că au intrat în bătaia puștii unui partener de vânătoare.
Rănit în abdomen
Un astfel de accident de vânătoare a avut loc, ieri dimineața, pe un fond de vânătoare aflat pe raza comunei Chisindia, fond care apar­ține omului de afaceri Viorel Lazăr, patronul firmei Lazăr&Sohne. Un tânăr jandarm de 29 de ani, care a participat la o vânătoare de mistreți a fost împușcat de un bărbat de 49 de ani, despre care se spune că ar fi unchiul său. Din informațiile noastre, tânărul a fost împușcat în abdomen. Având în vedere că accidentul s-a petrecut pe un deal, unde salvarea nu putea să ajungă, jandarmul a fost coborât câțiva kilometri de colegii de vânătoare, penă la cel mai apropiat drum de acces. Pentru a evita apariția unor complicații, acesta a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Timișoara.
„Un bărbat de 29 de ani a fost împușcat în zona abdomenului de un alt bărbat de 49 de ani, în timp ce se aflau la o vânătoare autorizată de mistreți organizată în zona Chisindia. La fața locului s-au deplasat specialiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. De asemenea, trebuie spus că s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.
Din informațiile noastre, vânătoarea la care a participat jandarmul ar fi fost o vânătoare la goană, ceea ce nu ar fi tocmai normal în această perioadă, când potrivit unui ordin de ministru, nu ar fi permise decât vânătoarea la pândă și vânătoarea la dibuit.