Ce face efectiv Aradul pentru fiorii unui Poli – UTA?

Judecătorul Ştefan Lucaciuc de la Secţia a II-a civilă a Curţii de Apel Timişoara, fost preşedinte al Tribunalului Arad va fi începând din data de 6 iunie, purtător de cuvânt la Consiliul Superior al Magistraturii. Detaşarea pe această nouă funcţie va fi valabilă până la sfârşitul acestui an. Acesta ne-a declarat, la scurt timp după ce a susţinut interviul la Bucureşti, pentru acest post: ,,Eu văd această detaşare ca pe o provocare profesională, fiind un job total diferit de ce am făcut până acum. Scopul meu principal va fi acela de a creşte vizibilitatea CSM în rândul opiniei publice, concomitent cu sporirea încrederii publicului în această instituţie. Iar asta se poate face printr-o informare transparentă, corectă şi la timp a mass-media”.  Judecătorul Lucaciuc are deja şi o vi­zibilă activitate publicistică de specialitate. Ultima ,,Contestaţia la exe­- cutare în reglementarea noului Cod de procedură civilă”.
Potrivit specialiştilor lucrarea a fost fosrte bine primită. Şi ea ,,reprezinta o abordare  a instituţiei contestaţiei la executarea silită din pers­- pectiva noului Cod de procedură civila, cu analize comparative, inclusiv cu reglementarea anterioară. Textul noii legi este examinat mi­nuţios, este filtrat prin experienţa judecătorului şi dezbătut printr-o varietate de solutii jurisprudenţiale”. De asemenea, jude­cătorul Ştefan Lucaciuc a fost selectat în cursul a­nului trecut de către INM în vederea participării la lucrarile Conferinţei europene anuale privind instanţele şi comunicarea, ce a avut loc la Budapesta,  în octombrie 2016. Perioada de detaşare poate fi de maxim trei ani. Însă magistratul nu
s-a hazardat să facă o proiecţie mai lungă în timp.
,,Deocamdată îmi propun să-mi fac treaba cât mai bine în aceste şapte luni. După care îmi voi face un bilanţ şi în mod sigur voi fi evaluat, astfel încât abia atunci voi putea spune ce voi face pe mai departe”, a conchis judecătorul Ştefan Lucaciuc.