Klaus cel Mare

Am să încep cu o pildă, cum mai fac uneori în AGORA.

Faimosul Harry Houdini este socotit a fi unul din cei mai mari magicieni ai tuturor timpurilor. El a fost, printre altele, şi un iscusit spărgător de lacăte. Susţinea că poate evada din orice celulă din lume în mai puţin  de o oră.

Într-un mic oraş din Anglia a fost construită o închisoare nouă, cu cele mai moderne sisteme de încuietori, iar Houdini a fost provocat să încerce să evadeze din ea. Cum acestuia îi plăceau şi provocările şi banii, a acceptat propunerea.

Când a sosit ziua cea mare, o mulţime de oameni şi reprezentanţi mass-media se aflau la faţa locului. Houdini a păşit încrezător în celulă şi uşa a fost închisă în urma lui. Şi-a dat imediat jos haina şi s-a apucat de treabă. Îşi ascunsese în curea o tijă de oţel flexibil şi dur, lungă de 25 de centimetri, pe care apoi a folosit-o pentru a încerca să deschidă încuietoarea.

După treizeci de minute încrederea i-a dispărut. Uşa nu se deschidea. După o oră era scăldat în transpiraţie. Nimic! După două ore de încercări, epuizat, Houdini s-a prăbuşit pur şi simplu peste uşă; care s-a deschis imediat.

De fapt uşa nu fusese încuiată decât în imaginaţia marelui magician, dar el a acţionat ca şi cum ar fi avut de învins nişte lacăte. Houdini a fost blocat doar în propria-i închisoare mentală.

Preşedintele Ion Iliescu s-a remarcat în politică pentru că a împiedicat izbucnirea unui război civil, fratricid (Ţara vieţuia pe un butoi de pulbere în anii Revoluţiei din Decembrie), precum şi pentru că nu a împiedicat Mineriada, ba, dimpotrivă, a generat-o.

Preşedintele Emil Constantinescu s-a remarcat în politică pentru că a adus Alianţa Civică la guvernare nefăcând nimic palpabil (Fâsul politic cu stropi nu se pune) şi pentru că a contribuit esenţial la scoaterea PNŢCD din istorie, făcându-l de râsul lumii. Bine, şi Petre Roman a câştigat pariul cu Agricultura. Petre a câştigat, iar Agricultura a pierdut tot: structurile ceapeurilor, instalaţiile de irigaţii, clădiri, iasuri etc. Petre Roman este un câştigător!

Preşedintele Traian Băsescu s-a remarcat în politică pentru că în timp ce arbitra meciul Putere-Opoziţie a  inventat sintagma preşedinte-jucător; dacă Emil Constantinescu a fost „terminat“ de servicii, preşedintele Traian Băsescu s-a folosit de ele, netezindu-le drumul spre conducerea reală a ţării. Lăsând în urma lui, Pustiul. Partidele politice, inclusiv actualul preşedinte Klaus Iohannis, fiind simple entităţi-marionete în faţa serviciilor secrete, care conduc  şi în prezent ţara. Chiar dacă fostul şef adj. Coldea a fost pedepsit, fiind dat afară şi promovat profesor universitar la Facultatea de Spioni. (În paralel este pensionar şi ia lunar o valiză de parai).

Cât despre Trăienuţ, acesta pătimeşte exact din partea celor pe care el i-a pus în capul bucatelor, Codruţa fiind în fruntea lor. Urmează prăbuşirea meritată cu vârf şi îndesat.

Preşedintele Klaus Iohannis nu s-a remarcat cu absolut nimic de când şi-a luat ţara înapoi. Că ce-s alea nişte ieşiri în piaţă alături de tinerii frumoşi, liberi şi foarte rezistenţi? De ce el să fie imparţial ca preşedinte, doar şi Trăienuţ a făcut la fel? Ce, el e mai prost?  Altfel, Klaus este cuminte, ascultă docil de serviciile secrete şi de cei de la PDL (operaţi estetic şi introduşi strategic în PNL) şi mănâncă tot din farfurie. Din nou, Klaus cel Mare a fost păcălit de Klaus cel Mic, pe facebook (Mie îmi plac la nebunie Marina Almăşan, Marina Militară şi Hans Christian Andersen).

Mă simt în ţara mea ca-ntr-o închisoare. Cei patru gardieni-preşedinţi s-au dovedit a fi nişte trepăduşi de care sincer mi-e ruşine. Aş evada, dar n-am unde, deşi uşa ţării e deschisă. Dar e deschisă spre niciunde.

Căci poţi fi ultradeştept cât vrei, dacă nu ştii să ieşi pe o uşă neîncuiată! Tot mori de… prostie. Aşa cum a păţit Klaus cel Mare, copilul lui Hans Christian Andersen.

Acum vă las! Am treabă la Primărie, că m-am înscris la Programul „A şasea casă“.