Întâlnire cu scriitoarea franceză Nina Yargekov la librărie

La invitația Institutului Francez din România, scriitoarea Nina Yargekov se  află în țară de o săptămână și va întâlni, în încheierea vizitei sale,  publicul iubitor de carte din Arad. Manifestarea va avea loc miercuri, 14 iunie, ora 15,00 la Librăria Corina.
Romancieră franceză de origine maghiară, Nina Yargekov (născută în 1980 la Paris, dar care trăiește în prezent în Ungaria, la Budapesta) este traducător-interpret și titulară a unui doctorat în sociologie juridică.
Nina Yargekov a primit în 2016 Premiul Flore pentru cel de-al treilea roman al său, „Double nationalité“, apărut la Editura P.O.L.
Premiul Flore este acordat unui tânăr scriitor promițător de către un juriu format în exclusivitate din jurnaliști.
Florin Didilescu, preşedintele Asociaţiei AMIFAN Arad, moderatorul şi sufletul manifestării, ne spune despre autoarea franceză şi romanul său: „Plin de umor și chestionări identitare, romanul său este fructul unei reședințe de creație  în 2012, la Institutul Francez din Cluj-Napoca, în cadrul unei burse Stendhal.
Nina Yargekov spune despre ea însăși că «îi plac tarta de lâmâie cu bezea, cutiile de depozitare și mai ales Codul civil, cartea ei de ficțiune preferată».
Precizez că organizatorii eventimentului sunt  Asociația AMIFRAN, Institutul de studii europene «Pierre Moscovici» din cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad și Librăria Corina“.
Aşadar, iubitorii de carte şi de francezi sunt aşteptaţi miercuri, ora 15,00 la întâlnirea cu scriitoarea Nina Yargekov.